پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سد سفیدرود بر شهر ردوبار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس جامع مدیریت و مهندسی سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC06_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زمانه شکری مریدانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، سازه های هیدرولیکی، واحد رامسر، دانشگاه آزاد اسلامی، رامسر، ایران

امیرهوشنگ نظامیوند چگینی

استادیار دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی عمران، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

مریم رستمی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، سازه های هیدرولیکی، واحد رامسر، دانشگاه آزاد اسلامی، رامسر، ایران

چکیده

پیش بینی رفتار هیدرولیکی رودخانه در مقابل سیلاب های احتمالی جهت کاهش خسارت های وارده بهمناطق شهری، تاسیسات در حال ساخت، مزارع و سایر کاربری ها در اطراف رودخانه، از اهمیت ویژه ایبرخوردار می باشد. از طرفی برآورد جریان در نقطه ای از رودخانه به منظور کاربردهای مختلفهیدرولوژیکی همچون پیش بینی سیل حیاتی است. در این تحقیق مشخصات و پهنه بندی سیلاب ناشیاز شکست سد سفیدرود به دلیل روگذری جریان، در نواحی پایین دست و به خصوص شهر رودبار بااستفاده از نرم افزار HEC-RAS مورد مطالعه قرار گرفت. ابتدا شبیه سازی شکست سد سفیدرود در اثر روگذری در مدل HEC-RAS انجام شد، پارامترهای شکست سد و هیدروگراف سیلاب استخراج گردید. سپس دو مقطع در مسیر شهر رودبار ترسیم شد و سرعت جریان و عمق آب در مقاطع مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج پهنه بندی حاکی از آن است که عمق سیلاب ناشی از شکست سدسفیدرود در شهر رودبار، 42/439 متر می باشد و باعث تخریب مناطق مسکونی، تاسیسات زیربنایی، اراضی کشاورزی و غیره در محدوده ی این شهر می گردد.

کلیدواژه ها

سدسفیدرود، پهنه بندی سیلاب، شکست سد، مدل HEC-RAS، شهر رودبار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.