بررسی تاثیر پلیمرهای سوپرجاذب بر میزان آب مصرفی و ویژگی های گیاهان مرتعی تحت تنش خشکی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_280
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرنوش محمدی

گروه احیا مناطق خشک وکوهستانی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

نفیسه روح الهی کشتلی

گروه احیا مناطق خشک وکوهستانی، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

مهسا جمور

گروه مرتع وآبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی ،دانشگاه ملایر

چکیده

سوپرجاذبها یکی از ترکیبات شیمیایی هستند که جهت افزایش کارایی استفاده از آب در شرایط خشک استفاده شده و از مشتقات مواد نفتی ساخته میشود. در کشاورزی هیدروژلها به عنوان مواد جاذب رطوبت که توانایی جذب و نگهداری آب تا حدود 400 گرم به ازای هر گرم وزن خود را دارند به کار میروند. در اثر خشک شدن محیط، آب داخل پلیمر به تدریج تخلیه میشود و بدین ترتیب خاک به مدت طولانی و بدون نیاز به آبیاری مجدد، مرطوب میماند. این مطالعه تاثیر سوپرجاذب را بر تغییر ویژگی های فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گیاهان مرتعی و همچنین مقدار نگهداشت رطوبت گیاه ومیزان آب مصرفی گیاهان میپردازد. روش مورداستفاده در تدوین مطالعه حاضر کتابخانه ای است. بدین گونه که مطالعات محققان مختلف در زمینه سوپر جاذبها از جمله A200 مطالعه گردید و پس از جمع بندی مطالعات مختلف مرتبط، کار حاضر گردآوری شد. نتایج تحقیقات مختلف نشان میدهد که سوپرجاذبها باعث افزایش قدرت نگهداشت آب شده و میزان نیاز به آب مصرفی کاهش مییابد و همچنین عملکرد گیاه را به طور چشمگیری افزایش میدهد.

کلیدواژه ها

هیدروژل، فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی، سوپرجاذب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.