نقش دانش بومی در کشاورزی پایدار و اثرات آن بر پایداری اکوسیستم های تالابی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_248
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اکبرپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته مدیریت محیط زیست، دانشکده محیط زیست، پردیس فنی دانشگاه تهران

لعبت زبردست

استادیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست دانشکده محیط زیست، پردیس فنی دانشگاه تهران

چکیده

تالابها از جمله اکوسیستم های حساس و بسیار با ارزش هستند که امروزه در بیشتر مناطق دنیا از جمله ایران در معرض تهدیددهای فراوانی قرار دارند. از آنجا که بخش کشاورزی بزرگترین بخش مصرف کننده منابع آب شیرین کشور است، یکی از علل اصلی خشک شدن اکوسیستم های آبی را نیز میتوان به توسعه ی ناپایدار فعالیت های کشاورزی مربوط دانست. در سال های اخیر با افزایش سطح کشت و همچنین تغییردر الگوهای کشت از محصولات کم آب بر به محصولات پر آب بر به میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی افزوده شده است. در این میان نقش و اهمیت دانش بومی در کشاورزی پایدار موضوعی نیست که بتوان از آن به سادگی عبور کرد، چرا که توسعه پایدار با حفاظت از مندابع طبیعی، تنوع زیستی، نظام های دانش بومی، تنوع فرهنگی و توجه به نظام مالکیت معنوی ایجاد میشود. به همین جهت، به منظور تبیین اهمیت دانش بومی و کشاورزی پایدار در پایداری اکوسیستم به ویژه اکوسیستم های تالابی، مطالعه حاضر به بررسی نقش داندش بدومی در کشداورزی پایدار پرداخته است.

کلیدواژه ها

دانش بومی، کشاورزی پایدار، پایداری اکوسیستم، تالاب، توسعه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.