بررسی چرخه آلودگی های ناشی از مواد دارویی در محیط زیست آبی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 620
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا زمانی

گروه آب و فاضلاب، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران

سها حاتمی

بیمارستان امام حسین، کارشناس آزمایشگاه، استان همدان

ایمان جمشیدپور

گروه جغرافیا,دانشکده علوم انسانی , دانشگاه آزاد ,شهر ری

ناصر زمانی

شرکت آب و فاضلاب، استان همدان

چکیده

داروها گروه بزرگی از مواد شیمیایی هستند که بدلیل به ارمغان آوردن زندگی سالم تر و طولانی تر برای بشریت در مقادیر زیاد تجویز می شوند و اغلب از طریق منابع صنعتی، خانگی و شهری وارد محیط زیست می شوند.طبق گزارشات غلظت آنها در سطح نانوگرم_میکروگرم در محیط های آبی تایید شده است.تنها حدود 10 درصد از داروها در بدن مصرف میشوند و مابقی دفع میشوند . حضور مواد دارویی در محیط های آبی به دلیل عدم تجزیه و تخریب آسان,زمان ماند طولانی و تغییرات ژنتیکی بر روی میکرواورگانیسم ها در اکوسیستم ها,تهدیدی بالقوه برای سلامت انسان و سایر جانداران است و می تواند منجر به اثرات و پاسخ های زیست محیطی غیر قابل پیش بینی شود. با توجه به معرفی و یا تشخیص نسبتا جدید این آلودگی ها، دانش کاملی در مورد آلودگیها، رفتار و اثرات آنها در محیط زیست و روش های کارآمد حذفشان وجود ندارد.قابل ذکر است که حضور مواد دارویی در کنار هم در محیط زیست میتواند منجر به شکل گیری پیوند ها و مواد شیمیایی شود که حتی از حالت اولیه خود بسیار خطرناک تر و سمی تر هستند.در این مقاله باتوجه به حساسیت موضوع و عدم مطالعات فراوان در کشور,با کمک دستاوردهای پژوهشهای پیشین به بررسی چرخه دارو ها شامل:منابع,پایداری,اثرات و رفتارشان در محیط زیست و محیط های آبی پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

داروها، محیط زیست، آلودگی، محیط آبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.