بررسی و مقایسه تغییرات شیمیایی ماده خام اولیه و کمپوست تهیه شده از کود گاوی و برگ چنار

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_183
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 498
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا واعظی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیولوژی و بیوتکنولوژی گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

حسینعلی علیخانی

استاد گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

حسن اعتصامی

استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

غلامرضا صالحی جوزانی

استاد و عضو هییت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران

چکیده

فعالیت انسان بر روی زمین اهمیت جهانی دارد. امروزه افزایش جمعیت و به تبع آن افزایش تولیدات صنعت دامداری، موجب آلودگی محیط زیست شده است. کمپوست کردن علاوه بر کاهش آلودگی محیط زیست، با افزودن آن به خاک به دلیل دارا بودن مقدار بالایی از عناصر غذایی موجب افزایش بهبود و حاصلخیزی خاک نیز گشته است. در این مطالعه آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی جهت تعیین خصوصیات شیمیایی ماده خام اولیه ( مخلوط کود گاوی و برگ چنار) و کمپوست آن در سه تکرار و به مدت چهار ماه انجام شد. کمپوست کردن مواد خام در رطوبت بهینه و در اتاقک رشد و دمای بهینه انجام شد. پس از پایان چهار ماه، نمونه برداری از ظروف حاوی مواد کمپوست شده انجام و ویژگی های شیمیایی آنها مثل اسیدیته، قابلیت هدایت الکتریکی، و مقدار نیتروژن، فسفر، سدیم و پتاسیم و عناصر کم مصرف (آهن، روی، مس و منگنز) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه آماری نشان داد که اختلاف معنی داری بین دو تیمار از نظر تمامی خصوصیات اندازه گیری شده وجود دارد. غیر از قابلیت هدایت الکتریکی و مقدار سدیم و پتاسم، سایر پارامترهای اندازه گیری شده در تیمار کمپوست افزایش قابل ملاحظه ای در مقایسه با ماده خام کمپوست نشان دادند. لذا کمپوست کردن مواد خام می تواند راهکار مناسبی جهت استفاده بهتر از مواد خام اولیه در کشاورزی باشد.

کلیدواژه ها

ویژگیهای شیمیایی، ماده خام اولیه تیمار نشده، کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.