ارزیابی اثر انرژی نهاده های مصرفی بر عملکرد و کارایی محصول برنج در شهرستان رشت با استفاده از مدل تحلیل مرزی تصادفی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا اسفنجاری کناری

استادیاراقتصادکشاورزی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان

مهرشاد شریفی

دانشجوی کارشناسی اقتصادکشاورزی دانشگاه گیلان

فاطمه پدیدارخناچاه

دانشجوی کارشناسی اقتصادکشاورزی دانشگاه گیلان

چکیده

بخش کشاورزی به عنوان مهم ترین بخش تولیدکننده مواد غذایی کشور نه تنها مصرف کننده انرژی است بلکه مهمترین عرضه کننده انرژی نیز محسوب میشود. نظر به اینکه بخش کشاورزی از یک طرف با محدودیت منابع تولید روبه رو بوده و از سوی دیگر تامین کننده امنیت غذایی جمعیت در حال رشد میباشد، باید تعادل و توازنی بین جریان برداشت و بهره برداری از منابع و میزان تولید محصولات کشاورزی ایجاد شود. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر انرژی نهاده های مصرفی بر عملکرد و کارایی محصول برنج در شهرستان رشت با استفاده از مدل تحلیل مرزی تصادفی میباشد . اطلاعات مورد نیاز از طریق مصاحبه و تکمیل 100 پرسشنامه از کشاورزان در سال 1396 جمع آوری شد. نتایج نشان داد که اثر انرژی نهاده های مصرفی از قبیل آب آبیاری، کود حیوانی، نیروی کار وسوخت در سطح 5 درصد و اثر انرژی نهاده کود پتاس بر عملکرد درسطوح 1درصد مثبت و معنیدار بوده است. میانگین کارایی فنی زمینهای کوچک، متوسط و بزرگ به ترتیب 64 ، 76 و 88 برآورد گردید. در واقع اندازه مزارع کشت برنج در منطقه مورد مطالعه رابطه مستقیمی با میزان کارایی فنی انرژی این واحدها داشته و در شرای ثابت، تولید در مزارع بزرگتر کاراتر است. بنابراین پیشنهاد میگردد تا برنج کاران به تشکیل تعاونیها و تغییر مدیریت مزارع از حالت خرده مالکی به مدیریتهای یکپارچه تشویق شوند

کلیدواژه ها

تحلیل مرزی تصادفی، کارایی فنی، برنج، رشت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.