نگاهی تطبیقی به نظام های حقوقی حاکم بر حفاظت از تالابها در ایران و جهان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی جامعه و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ICSE01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا بای

دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق عمومی از دانشگاه مازندران بابلسر

چکیده

با عنایت به اهمیتی که اکوسیستم های تالابی برای جوامع در سراسر جهان از جمله ایران دارد و با توجه به اینکه تالاب ها در معرض خطر خشکسالی و نابودی قرار دارند و نظر بر اینکه ریزگرد ها و شوره زارهای بازمانده از این تالاب ها خود عامل تشدید آلودگی و تخریب محیط زیست خواهد شد؛ از این رو، بسیاری از دولت های دنیا با تصویب قوانین و مقررات داخلی و معاهدات بین المللی سعی در محافظت و استفاده پایدار در زمینه های گوناگونی مانند صنعت گردشگری، ماهیگیری، حمل و نقل آبی، استفاده از آب شرب، احداث سد بر روی حوضه آبریز تالاب ها برای مصارف شرب، کشاورزی و... دارند. در این نوشتار، به صورت موجز و اجمالی، بدو نگاهی به اهمیت تالاب ها برای بشر پرداخته شده و سپس، به بررسی الگوهایی جهت نگهداشت تالابها در عرصه بین المللی می پردازد؛ آن گاه، اقداماتی را که تحت قوانین و مقررات نظام حقوقی داخلی ایران در خصوص حفاظت و بهره برداری پایدار از تالاب ها انجام شده را مورد توجه قرار داده است. در پایان نوشتار نیز دستاوردهای حقوقی حاصل مطالعه تطبیقی که میان حقوق ایران و دیگر کشورها در زمینه حفاظت از تالاب ها انجام شده، منتج می گردد

کلیدواژه ها

حقوق تالاب ها، مقررات بهره برداری تالاب، مدیریت یکپارچه محیط زیستی، ساختار مدیریتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.