بررسی تحلیلی گلستان سعدی بر اساس نظریه های یادگیری با رویکرد میان رشته ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE05_472
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 828
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر موحدی مهرآبادی

،استادیار دانشگاه پیام نور

صمد عظیمی گروسی

کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه تهران

چکیده

متون ادبی شاعران و ادیبان بزرگ را می توان با هدف های مختلفی مورد بررسی قرار داد. سعدی (691-606) از جمله کسانی است که جوامع مختلف را مشاهده کرده و از نزدیک با فرهنگ و رفتار آنان آشنا بوده است. او در میان دیگر هم طرازان خود نسبت به مسایل تربیتی و اخلاقی عنایتی ویژه داشته است. امروزه در نظریاتی که از سوی صاحب نظران روانشناسی مطرح می شود می توان نکاتی را دریافت که بسیاری از آن ها را در سخن بزرگان ادب و فرهنگ ایران زمین نیز می توان ملاحظه نمود. نظریات یادگیری مختلفی در روانشناسی مطرح گردیده است که آن ها را به سه رویکرد اصلی رفتاری، شناختی، شناختی – اجتماعی می توان تق سیم بندی کرد. مطالعه حا ضر یک تحقیق تو صیفی – تحلیلی بود که با هدف شناسایی نظریات یادگیری در گلستان سعدی انجام شد. در گلستان سعدی نظریات یادگیری و مسایل تعلیمی گوناگونی مطرح گردیده است که با بررسی دقیق آن می توان دریافت مباحثی را که امروزه روانشناسان در قالب نظریات یادگیری مختلفی مطرح می کنند سعدی در حدود 800 سال پیش آن ها را در قالب ابیات و حکایت های زیبایی بیان کرده است. بنابراین می توان گفت که سعدی شاعر همه قرن ها ست که به دلیل جهانگردی و ارتباط با ان سان ها، آموزگاری اخلاق مدار است.

کلیدواژه ها

گلستان، سعدی، نظریه های یادگیری، میان رشته ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.