رابطه سبکهای حل مسیله و کیفیت رابطه والد-فرزندی با سلامت روان دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر تهران
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE05_460
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 489
نویسندگان
کارشناس ارشد مشاوره و راهنمایی دانشگاه آزاد اسلامی واحدالکترونیک
دانشیار پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی ،سازمان مطالعه وتدوین کتب دروس علوم انسانی دانشگاهها
چکیده
هدف از این مطالعه تعیین رابطه بین سبک های حل مسیله و کیفیت رابطه والد-فرزند با سلامت روان بود. . به همین منظور 150 نفر از دانش آموزان دبیرستانی منطقه 8 شهر تهران به روش تصادفی خوشه ای ساده به عنوان نمونه انتخاب شدند. تمامی دانش آموزان به پرسشنامه های ارزیابی رابطه والد - فرزند فاین و همکاران (PCRS)، سبک های حل مسیله کسیدی و لانگ (PSS) و مقیاس سلامت روان (GHQ) پاسخ دادند. در این تحقیق از روش های آماری تحلیل رگرسیون چندگانه و همبستگی پیرسون برای تحلیل داده ها استفاده شد. طبق یافته های پژوهش بین سبک های درماندگی، مهارگری، گرایش و اعتماد با سلامت عمومی و زیر مولفه های آن رابطه وجود دارد، که این ارتباط در سبک های درمانگی و مهارگری با زیرمولفه های سلامت عمومی همبستگی منفی و در سبک های گرایش و اعتماد با زیر مولفه های سلامت عمومی همبستگی مثبت بود . همچنین سبک های حل مساله درماندگی، مهارگری، گرایش، و اعتماد به ترتیب 23)، 12، 16، (10 درصد واریانس سلامت عمومی را تبیین کرده اند.در بخش دوم نتایج حاکی از ارتباط کیفیت رابطه والد-فرزند با مولفه های سلامت عمومی بود،بطوریکه این شاخص 10 درصد واریانس سلامت عمومی را تبیین می کرد. بنابراین نتایج بدست آمده از پژوهش نشان داد که در مجموع سبکهای حل مسیله و کیفیت ارتباط والد فرزندی قادر به تبیین 30/20 درصد از واریانس تغییرات سلامت عمومی در جمعیت مورد بررسی بود. بر این اساس، می توان چنین نتیجه گرفت که، وجود بافت ارتباطی مناسب عاطفی و منطقی بین فرزندان و، والدین، به شکلدهی الگوهای انطباقی و سازگارانه در آنها منجر خواهد شد که آنها را در مواجه ه کارآمد با مسایل و مشکلات پیشامده و انتخاب رویکرد مناسب در حل مسیله کمک خواهد کرد.کلیدواژه ها
سبکهای حل مسیله ،کیفیت رابطه والد-فرزندی ،سلامت روانمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.