تاثیر مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل بر کاهش افسردگی معلولان جسمی- حرکتی
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE05_324
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 554
نویسندگان
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
دانشجوی دکتری روانشناسی عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم
چکیده
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل بر کاهش افسردگی معلولان 25 تا 45 ساله معلول افسرده شهر کاشان انجام شد. در این تحقیق به شیوه نیمه تجربی، از بین معلولان افسرده مرکز کاشانه مهر کاشان در سال 1397، 40 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش 20) نفر) و گواه 20) نفر) قرار گرفتند. به منظور گردآوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه افسردگی بک استفاده شد. به این ترتیب، پیش از برگزاری اولین جلسه آموزش، با استفاده از پرسشنامه در هر دو گروه آزمایش و گواه، پیش آزمون اجرا شد و سپس برای گروه آزمایش 8 جلسه 120 دقیقه ای آموزش تحلیل رفتار متقابل برگزار شد. در هر یک از جلسات یکی از مهارتهای اساسی مدل اریک برن آموزش داده شد. بلافاصله بعد از اتمام جلسات آموزشی بر روی هر دو گروه آزمایش و گواه پس آزمون و یک ماه پس از آن آزمون پیگیری انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کواریانس با اندازه گیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد، آموزش مشاوره گروهی به روش تحلیل رفتار متقابل، سبب کاهش معنیدار افسردگی (P ≥0/01) معلولان می گردد. نتایج آزمون اندازه گیری مکرر افسردگی در مقایسه دو به دوی مراحل آزمون، بین پیش آزمون با پس آزمون و پیگیری اختلاف معنیداری را نشان داد (P ≥0/01) و پس آزمون و پیگیری در یک سطح آماری بودند. همچنین بین نمره های عامل (پیشآزمون، پسآزمون و پیگیری) و گروه ها تفاوت معنیداری مشاهده شد .(P ≥0/01) با توجه به نتایج این تحقیق چنین به نظر میرسد که آموزش گروهی معلولان افسرده به شیوه تحلیل رفتار متقابل، میتواند به طور موثری سبب کاهش نمره افسردگی آنان گردد و در ارایه خدمات بهتر برای سلامت روانی معلولان جسمی - حرکتی مفید باشد.کلیدواژه ها
مشاوره گروهی، تحلیل رفتار متقابل، افسردگی، معلولان جسمی- حرکتیمقالات مرتبط جدید
- نقش آموزشی، تربیت جنسی در دوره نوجوانی از دیدگاه نهج البلاغه
- شیوه و راهکار های صحیح خواندن و نوشتن دانش آموزان دوره اول ابتدایی
- بررسی اهمیت و نقش تعاملی مدرسه و والدین در تربیت جنسی دانش آموزان دوره ابتدایی
- مقایسه تاثیر بازی های دیجیتالی و غیر دیجیتالی در اضطراب دانش اموزان
- رابطه عاملهای منش شخصیت با انگیزه تحصیلی بواسطه تابآوری تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.