بررسی رابطه میان نگرانی از ارزیابی منفی و سبک های دفاعی مختلف
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،علوم تربیتی و سبک زندگی
- کد COI اختصاصی: ICPE05_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 389
نویسندگان
مدرس گروه روانشناسی دانشگاه مازندران
دانشجوی کارشناسی روانشناسی دانشگاه مازندران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه نگرانی از ارزیابی منفی و سبک های دفاعی متفاوت بوده که در جامعه آماری فرهنگیان شاغل در شهرستان چالوس(سال تحصیلی (97-96 اجرا شده است. نمونه موردنظر از طریق روش نمونه گیری تصادفی و به حجم 190 نفر(91 مرد و 99 زن) انتخاب و با بکارگیری پرسشنامه های مقیاس کوتاه ترس از ارزیابی منفی (BFNE) و پرسشنامه سبک های دفاعی((DSQ-40 اطلاعات موردنیاز گردآوری شده است. روش پژوهش از نوع توصیفی_همبستگی بوده و داده ها براساس روش آماری همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. یافته ها نشان داد که بعلت عملکرد متفاوت سبک های دفاعی، تاثیرات متفاوتی نیز بر نگرانی افراد از ارزیابی های دیگران گذاشته می شود همانطور که طبق نتایج این پژوهش، بین میزان نگرانی از ارزیابی منفی با سبک دفاعی رشدنایافته و نوروتیک رابطه معناداری وجود دارد، ولی بین میزان نگرانی از ارزیابی منفی با سبک دفاعی رشدیافته رابطه معناداری وجود ندارد. این تفاوت بین معناداری سبک دفاعی پخته با نوروتیک و ناپخته را می توان به سطح سلامت عمومی و رشد یافتگی افراد در استفاده از این سبک ها مربوط دانست، همانطور که افراد دارای سطح مطلوب سلامت عمومی از سبک دفاعی رشد یافته و افراد مبتلا به اختلالات روانی از سبکهای دفاعی رشد نیافته و غیر انطباقی استفاده می کنند. در نتیجه باتوجه به پیامدهای نظری و عملی پژوهش حاضر پیشنهاد می شود تا در زمینه آموزش مهارت های لازم جهت ارتقای سلامت عمومی و مهارت های مواجه ه با اضطراب کوشش بیشتری صورت گیرد.کلیدواژه ها
سبک دفاعی رشدنایافته، سبک دفاعی نوروتیک، سبک دفاعی رشدیافته، نگرانی از ارزیابی منفیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.