قلع، چشم انداز آینده

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاله عزیزی

کارشناس شرکت زمین کاوگستر

اکبر ساریخانی

کارشناس ارشد شرکت زمین کاوگستر

بهزاد تخم چی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود و عضو هیات مدیره شرکت زمین کاوگستر

چکیده

ذخایر قلع دنیا 7/4 میلیون تن و منابع آن 10/1 میلیون تن تخمین زده شده است که این میزان ذخیره جهت استخراج با روند فعلی برای ٤٠ سال آینده کفایت می کند. تا کنون آنچه از کانی زایی قلع در ایران گزارش شده بیشتر به صورت کانی جانبی بوده است . تولید فعلی کنسانتره قلع و قلع خالص اولیه دنیا برحسب قلع محتوی آنها به ترتیب ٢٣١ و ٢٦١ هزارتن است که پیش بینی می شود میزان تولید این محصولات در سال ٢٠١٠ به ترتیب تا ٢٧٢ و ٣١٠ هزارتن افزایش یابد . میزان مبادلات کنسانتره قلع و قلع خالص نیز به ترتیب ١١ و ٨٥ درصد از کل تول ید این محصولات در جهان است. میزان مبادلات ضایعات و قراضه قلع نیز به طور متوسط ١٠ درصد میزان مبادلات قلع خالص اولیه بوده است. قیمت کنسانتره قلع، قلع خالص و ضایعات قلع به ترتیب حدود ٤٠٦٣، ٥٣٣٣ و ٩٨٢ دلار بر تن قلع محتوی می باشد. ایران واردکننده قلع خالص است و در حال حاضر به طور متوسط در هرسال ١١٠٠ تن قلع خالص وارد م یکند. در این مقاله ضمن بررسی میزان ذخایر، روند تولید، بازار و همچنین مسائل محیط زیستی قلع در دنیا و ایران تا حدی اطلاعات لازم برای اتخاذ استراتژی لزوم یا عدم لزوم اکتشاف و استفاده از منابع داخلی قلع فراهم شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.