رابطه تصور و تصویر در مصور سازی فضای مجازی ذهن خلاق در آموزش معماری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: سومین همایش آموزش معماری
  • کد COI اختصاصی: MEMARIEDU03_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا قلیپور

عضو هیئت علمی گروه معماری و عمران دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

مقوله ی مساله - محور طراحی، در زمینه های متنوع آن علی الخصوص در زمینه طراحی معماری که موضوع بحث این مقاله می باشد همواره دغدغه ای قابل ملاحظه برای معماران و دانشجویان معماری و همچنین متولیان امر آموزش در محیطهای دانشگاهی بوده است این مقاله در مقوله آموزش معماری در پی بررسی و تدوین روشی سازمان یافته از شیوه های پرداخت مفاهیم ذهنی و ایماژهای خلاقانه فرد طراح، در راستای مدیریت و فراوری بهینه آنها جهت ایجاد امکان بالای تعریف شده ای برای رسیدن به جواب مساله، یا همان طرح معماری، به شکلی هرچه پاسخگوتر به مساله طراحی و نیازها، استعدادها و محدودیتهای آن است. البته نکته مهمی که دراین میان مورد چالش و بحث این مقاله قرار می گیرد اینکه ؛ از میان تمامی روشهای دستی و ماشینی، روش استفاده از ابزار ترسیم و تصویر سازی های سریع به گونه ای فرایندپذیر و درونی شده برای خود فرد، جهت فراوری ارزشمند ایماژهای ذهنی فرد با آموزش دانشهای ضروری در دانشگاه و دروس ترمی می باشد این روش که اغلب همه ی معماران و به تبع آن دانشجویان در مدارس معماری با آن به عنوان اتود کردن و ترسیمات دست آزاد آشنا هستند از زمانی که معمار و معماری بوده تا به امرزو بوده و هست. البته دراین مقاله پردازشی به آسیب شناسی های این ابزار و روش نخواهد شد. و فقط به ابزار مندی و توانایی این روش در هر چه غنی تر ساختن روند اموزش و مدیریت ذهن و تولید ایده برای تولید نهایی و ارجحیت آن بر روشهای موجود پرداخته می شود. قابل ذکر است که متدلوژی و شیوه پژوهش به صورت تحلیل اسنادی و طراحی پژوهی به صورت پژوهش تجربی کارگاهی و نیمه تجربی در زمینه طراحی و آموزش در آتلیه های معماری می باشد.

کلیدواژه ها

آموزش معماری، فرایند طراحی، تصویر، مصورسازی، ذهن خلاق، اسکچ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.