مقایسه سبکی هشت بهشت امیر خسرو دهلوی و اسرار نامه عطار با توجه به نظریه کیت جانسون
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: نخستین همایش ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی
- کد COI اختصاصی: AEPL01_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه شاهد
چکیده
سبک شناسی در ادبیات یکی از حوزه های مهم است و سبک شناسی آماری در روشمند کردن پژوهش های ادبی سهم ویژه ای دارد.تنوع واژگان شاعر از ویژگی های سبکی است و شمارش و بررسی واژگان در نمونه های ادبی به سبک شناسی اعتبار می بخشد. نظریه کیت جانسون با انجام شیوه های آماری به سبک شناسی به روش جدید کمک می کند.چون متون ادبیات کلاسیک از ارزش ویژه ای برخوردار است و مهم ترین شاکله هویت و میراث فرهنگی هر کشور و ملت است و هر نسل سهمی در غنای ادبیات دارد. در میان ادبیات ، دو پدیده اخلاق و عرفان جایگاه خاصی دارد.از میان شاعرانی که به این مقوله پرداختند امیر خسرو دهلوی و عطارهستند.این پژوهش بر آن است تا با شیوه توصیفی-تحلیلی به ارزشیابی سبکی دو اثراین دو شاعر ، هشت بهشت امیرخسرو دهلوی و اسرار نامه عطار، که هر دو مثنوی تمثیلی هستند؛ بپردازد.و به این دو سوال پاسخ بدهد که:کدام یک از مثنوی های مورد بررسی دارای تنوع واژگانی تقریبی بیشتری هستند.و این که ،نویسنده چگونه از تنوع واژگان در ساخت متن تمثیلی،عرفانی و اخلاقی خود بهره برده است.هدف از این تحلیل،شناخت ویژگی سبکی به شیوه شمارش واژگان و بررسی تطبیقی هزار کلمه از این دو اثر است.تا به این نتایج برسیم که درصد تنوع واژگان امیرخسرو دهلوی %47است در حالی که در آثار عطار %42 است.همچنین فراوانی واژگان کهن الگو امیر خسرو دهلوی 27% است در حالی که برای عطار 9% استکلیدواژه ها
امیرخسرودهلوی،عطار، کیت جانسونمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.