در جامعه ادبیات

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی اخلاق و عرفان در ادب فارسی
  • کد COI اختصاصی: AEPL01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 526
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش مشفقی

هییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بناب

سارا محمدی

دانشجوی دکتری و مدرس دانشگاه های مراغه

چکیده

یکی از دغدغه های بسیار مهم امروز ، باز نشانی عرفان ناب اسلامی و تفکیک ان از عرفانهای اغرافی است . معنویت امری است که بشر شیشه به آن تمایل داشته، ولی رشد تجربه گرابی در سده اخیر و سرخوردگی انسان از فناوری، سو جب گرایش بیشتر به امور ماورای طبیعی و معنویت خواهی شده امت با افزایش گرایش به معشیت، عرفان نماهای فراوانی ظهور کرده اند که در صدد پاسخ به این نیاز و حل بحران معنویت برآمده الد. اما نه تنها نتوانسته اند به عطش معنوی انسان پاسخ درست بدهند، بلکه بر آلام روحی بشر افزوده اند ..این نوشتار به روش تحلیلی - توحیشی به دنبال معرفی تعالیم برخی از این مکاتب نوظهور عرفانی برای اثبات کذب آنها و حقانیت عرفان اسلامی است. از این رو، با بررسی مهم ترین فرقه های نوظهور و مبانی آنها، به مقایسه و بازشناسی عرفان حقیقی و عرفانهای نوظهور پرداخته می شود .معنویت های نوظهور از جذابیت های فریبنده و ادبیاتی ساده برخوردارند که ظاهرا حق جلوه می کنند، اما مبانی آنها مست و مبتنی بر عقل گریزی، نیی شریعت، اومانیسم، جاه طلبی و مانند آن است. در مقابل، عرفان ناب اسلامی ناشی از وحی و مبتنی بر آموزه های قرآن و اصولی همچون کرامت انسان، توحید، شریعت و ولایت مداری است .

کلیدواژه ها

عرفان اسلامی _ عرفان کاذب _ عرفان حقیقی _ شریعت و طریقت _ حقیقت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.