بررسی عملکرد شبکه پخش سیلاب در تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی دشت موغار اردستان در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با بحران آب
  • کد COI اختصاصی: NCMWC01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر کیاحیرتی

کارشناس ارشد بیابانزدایی، موسسه تحقیقات زیست بان، شهر علمی و تحقیقات

سیدسعید اسلامیان

استادیار گروه آبیاری دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین خادمی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

امیرحسین چرخابی

استادیار پژوهشی ، مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

چکیده

یکی از راه حلهای کارآمد و مناسب برای بهینه سازی استفاده از رواناب بویژه در مناطق خشک و نیمه خشک، استفاده از شبکه های پخش سیلاب، می باشد که ضمن کاهش خسارات ناشی از سیل، در تغذیه مصنوعی سفره اب زیرزمینی، احیا مراتع و بیان زدایی موثر می باشد. هدف از این تحقیق بررسی عملکرد شبکه پخس سیلاب موغار در تغذیه مصنوعی و نقش آن در بهبود کیفیت سفره آب زیرزمینی منطقه می باشد با مطالعه آمار سطح آب زیرزمینی در چاههای مشاهده ای، آزمایشهای نفوذ پذیری و نمونه برداری از رسوبات برجای مانده در نوارهای پخش سیلاب و خاکهای طبیعی منطقه پخش و نیز ا ندازه گیری ویژگی های شیمیایی نمونه سیلاب در نوارهای پخش سیلاب و چاههای موتوری منطقه مورد مطالعه مشخص گردید که طی چهار نوبت آبگیری در نوارها بیش از 100000 تن رسوبات ریزدانه با متوسط ضخامت 43 سانتی متر که عمدتا ذرات سیلت بطور متوسط 55 درصد می باشند در پنج نوار انباشته گردیده است از آنجا که مقدار شن رسوبات از نوار اول تا پنجم کاهش و در مقابل مقدار رس رسوبات افزایش یافته سرعت نفوذ آب از 1/35 سانتی متر در ساعت در نوار اول به 0/65 سانتی متر در ساعت در نوار پنجم کاهش پیدا می کند بستر نوارهای پخش سیلاب به سبب وجود سله سطحی متراکم در سطح خاک از نفوذ پذیری بالایی برخوردار نمی باشد.

کلیدواژه ها

پخش سیلاب، تغذیه مصنوعی، نفوذ پذیری، افت سطح سفره آب زیرزمینی، کیفیت منابع زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.