بررسی اختلالات اسکلتی عضلانی در کشاورزان استان همدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی اختلالات عصبی عضلانی اسکلتی
  • کد COI اختصاصی: TNCMDMED03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 687
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا امیری

معاونت بهداشتی دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

سیدقوام الدین عطاری

دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران

یوسفعلی کریمی

معاونت بهداشتی دانشگاه، دانشکده علوم پزشکی اسدآباد، ایران

چکیده

مقدمه: کشاورزی جزء گسترده ترین و خطرناک ترین فعالیت های شغلی است که مستلزم تحمل شرایط بدنی نامناسب می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و عوامل مرتبط با آن در بین کشاورزان شهرستان اسدآباد در سال 94 انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بوده که به صورت مقطعی بر روی 378نفر کشاورز مرد حوزه زراعت شهرستان اسدآباد همدان انجام شده است. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسش نامه استاندارد نوردیک بوده که به صورت حضوری توسط پرسش گران آموزش دیده تکمیل و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفته است.یافته ها: میزان شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی در کشاورزان در اندامهای گردن9/6% ، شانه 6/6% ،آرنج 1/1%، مچ دست 5/4% ،پشت 1/6% ،کمر 19% ،باسن و ران1/10% ،زانو 1/2% و پا 5% می باشد.بر اساس نتایج حاصله بین ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه پا با سن و ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی در ناحیه پشت با سطح آگاهی کشاورزان و ایجاد اختلالات اسکلتی عضلانی در نواحی گردن، شانه ، پشت، و کمر با سابقه بیماری رابطه معنی داری وجود دارد (05/0> P). همچنین بین ایجاد این اختلالات در ناحیه گردن ، شانه ، پشت ، کمر، زانو و پا با سابقه حادثه شغلی ارتباط معنی داری وجود دارد. (05/0> P) بحث و نتیجه گیری: با توجه به شیوع قابل توجه اختلالات اسکلتی عضلانی در بین کشاورزان ، لازم است انجام مداخله های ارگونومیک ، طراحی ابزار و انجام حرکات نرمشی در فواصل زمانی معین ، ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان در قالب برنامه های آموزشی بهداشت حرفه ای مورد پیگیری قرار گیرند.

کلیدواژه ها

کشاورزان – اختلالات اسکلتی عضلانی – پرسش نامه نوردیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.