شیوع ناهنجاری های ستون فقرات و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1393

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سومین همایش ملی اختلالات عصبی عضلانی اسکلتی
  • کد COI اختصاصی: TNCMDMED03_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمودرضا متقی شهری

دکترای تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه علوم پایه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

مجتبی کیان مهر

دانشیار، دکترای بیوفیزیک، گروه فیزیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

عباسعلی عباس نژاد

استادیار، دکترای فیزیولوژی، گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

زهرا روحانی

کارشناس ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی، گروه علوم پایه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

مقدمه: نقش ستون فقرات به عنوان محور اصلی بدن بسیار حایز اهمیت است. چرا که هر گونه آسیب و تغییر شکل آن باعث اختلال در عملکرد بدن می گردد. هدف از اجرای این پژوهش بررسی شیوع ناهنجاری های ستون فقرات و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1393 می باشد.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی است. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1393 بودند. روش نمونه گیری طبقه ای بود که با توجه به سطح اطمینان 95 درصد و خطای نسبی 05/0 تعداد نمونه ها 215 نفر تعیین گردید. در این تحقیق 11 مورد از ناهنجاری های ستون فقرات مورد بررسی قرار گرفت. شدت ناهنجاری ها به صورت شدید، متوسط و طبیعی تقسیم گردید. ابزار مورد استفاده پرسشنامه اطلاعات شخصی، کارت معاینه (چارت نیویورک) و صفحه شطرنجی بود. تجزیه و تحلیل آماری داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای، فیشر و t مستقل و به وسیله نرم افزارSPSS نسخه 18 انجام گردید. سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.یافته ها: شیوع ناهنجاری ها در بین دختران بیشتر از پسران بود. شایع ترین ناهنجاری در دختران افتادگی شانه با 1/58 درصد و در پسران پشت کج با 9/27 درصد بود (05/0 > p). مهمترین عوامل مرتبط با ناهنجاری ها فقر حرکتی، ضعف در عضلات اندام فوقانی، عادات غلط در زمان نشستن، استراحت، حمل اشیا و استفاده از تجهیزات غیراستاندارد بودند.بحث و نتیجه گیری: برنامه ریزی دقیق و اصولی جهت پرکردن اوقات فراغت دانشجویان به وسیله فعالیت های جسمانی و ورزش و نیز استاندارد سازی تجهیزات و وسایل آموزشی از طرف مسیولان و مربیان جهت رفع ناهنجاری ها ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

دانشجو، ستون فقرات، ناهنجاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.