واکاوی و تحلیل جایگاه اجتماع جهانی مراسم اربعین حسینی در تحقق تمدن نوین اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی تمدن نوین اسلامی
  • کد COI اختصاصی: NEICC03_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 953
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن تلاشان

دانشیار دانشکده شهید محلاتی

محمود طبرسی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی شهید محلاتی

چکیده

در این تحقیق تلاش شده تا ضمن ضرورت احیای مراسم اربعین حسینی در هرسال ، به بررسی ابعاد مختلف تبدیل مراسم درون مذهبی اربعین بهیک اجتماع میلیونی و جهانی که در سالهای اخیر بانظم و امنیت مثالزدنی خلاقانه شیعه نیز همراه شده پرداخته و به نحوه و چگونگی این حرکت عظیم دررسیدن به تمدن نوین اسلامی پرداخته شود. مراسم باشکوه و میلیونی اربعین یکی از مولفه های قدرت شیعه است ،اگرچه در طول سالیان متمادی صورت یک عمل اجتماعی سیاسی تجسم عینی قدرت را به خود نگرفته بود اما در سالهای اخیر به عنوان یک طرح انقلابی در جامعه شیعه نمود و گسترشیافته است. بر طبق گزارش و مستندات خبرگزاریهای رسمی جهان امسال این اجتماع را بزرگترین اجتماع سالانه جهان خواندند به دلیل آنکه از مرزهای عراق هم فراتر رفته است و زوار آن تنها به مذهب شیعه و کشورهای شیعی نشین ختم نشده بلکه افرادی با ادیان و مذاهب مختلف از قاره های مختلف جهان حضوری منسجم و فعال دارند که این همان قدرت راهبردی شیعی است که میتواند با هدایت صحیح آن گامی راهبردی بهسوی تمدن نوین اسلامی بردارد .در این مقاله سعی شده ابتدا به این سوال اصلی پاسخ دهد که چگونه در سالهای اخیراین اجتماع جهانی اربعین حسینی ، توانسته گامی راهبردی به سوی تمدن نوین اسلامی بردارد سپس با پرداختن به اهمیت این مراسم عظیم در سیره تشیع و نحوه فرصت سازی آن در جهت سبک زندگی جدید که برگرفته از تمدن اسلامی است ضمن خودنمایی در برابر تمدن غرب،تمدن نوین اسلامی را به مرحله ظهور برساند لذا با بهره گیری از روش توصیفی تحلیلی درصدد واکاوی برخی از اثرات معنوی و فرهنگی و اجتماعی و سیاسی این اجتماع میلیونی در جهت تمدن نوین اسلامی بوده و در مقابل نیز به تهدیداتی که دشمنان درصدد تخریب آثار و برکات آن طراحی نموده اند بپردازد.

کلیدواژه ها

اربعین حسینی ، تمدن نوین اسلامی،راهبرد،اجتماع جهانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.