برنامه های کاربردی گوشی های هوشمند و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین همایش انفورماتیک پزشکی و هفتمین همایش سلامت الکترونیک و کاربردهای ICT در پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCMIMED02_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 538
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یوسف مهدی پور

استادیار، مدیر گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران

نجمه میرزایی

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران

شیوا بزرگ زاده

کارشناس فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران

چکیده

مقدمه:تلفن همراه از بزرگترین اختراعات دنیای امروزی است و اکثریت مردم در کشورهای مختلف از آن استفاده می کنند. دانشجویان به دلایل مختلفی، مهم ترین و بزرگ ترین گروه استفاده کننده از خدمات و امکانات تلفن همراه محسوب می شوند. با توجه به نفوذ سریع فناوری تلفن همراه در زندگی افراد به ویژه نسل جوان از تلفن همراه به عنوان رسانه ای موثر در جهتاطلاع رسانی و آموزش استفاده شده است. مطالعه حاضر به تعیین میزان استفاده از برنامه های کاربردی پزشکی تلفن همراه در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان پرداخته است.روش بررسی: این پژوهش کاربردی از نوع توصیفی تحلیلی بر روی – 300 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در بهار سال 1397 انجام گرفت. روش نمونه گیری خوشه ای و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران با ضریب خطای 5 / 0 محاسبه گردید. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه 41 سوالی با ارزشگذاری پنج درجه ای لیکرت، برگرفته از مطالعه وان و همکاران ( 2014 ) بود. روایی آن بوسیله پنج نفر از اساتید فناوری اطلاعات سلامت زاهدان تایید گردید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 5 / 87 % به دست آمد. اطلاعات جمع آوری شده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: 96 % از دانشجویان دارای گوشی هوشمند بودند که 68 % از آنها برنامه های پزشکی بر روی دستگاه خود نصب کرده بودند. پاسخ دهندگان از برنامه های پزشکی بیشتر برای جست وجو اطلاعات پزشکی استفاده می کردند. اکثر دانشجویان برنامه های پزشکی را برتر از کتاب های مرجع پزشکی نمی دانستند، ولی آنها را به عنوان مکمل کتاب های مرجع بیان داشتند. دانشجویان اظهار داشتند که برنامه های پزشکی به بهبود تصمیم گیری بالینی و صرفه جویی در زمان، کمک می کند؛ همچنین دانشجویان تقریبا با تمامی ویژگی های بیان شده در مورد ویژگی های برنامه پزشکی ایده آل موافق بودند نتیجه گیری: همان گونه که جهان به سمت استفاده از ابزارهای هوشمند در برنامه های آموزشی دانشگاه ها و کارهای بالینی در حرکت است، امید است ایران هم همگام با جهان به سمت الکترونیکی کردن حداقل قسمتی از کارهای مربوط به آموزش و کارهای بالینی پیش رود. لذا براساس یافته های پژوهش توصیه می شود در جهت ایجاد بسترهای مناسب و ارایه کارهای آموزشی لازم، زمینه جهت استفاده هرچه بهتر از برنامه های کاربردی پزشکی آورده شود

کلیدواژه ها

آموزش الکترونیکی، برنامه کاربردی، دانشجو ، گوشی هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.