امنیت و حفظ حریم خصوصی در فن آوری سلامت همراه
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: دومین همایش انفورماتیک پزشکی و هفتمین همایش سلامت الکترونیک و کاربردهای ICT در پزشکی ایران
- کد COI اختصاصی: NCMIMED02_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 809
نویسندگان
گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده
مقدمه:فن آوری اطلاعات میتواند کیفیت، کارآیی و هزینه مراقبت سلامت را بهبود بخشد و پزشکان را قادر سازد از راه دور سلامت بیماران را تحت نظر داشته باشند و اشخاص نیز بتوانند سلامت خود را آسان تر مدیریت کنند. الزامات فن آوری های سلامت همراه به طور بالقوه مراقبت سلامت را تغییر می دهند از جمله این الزامات امنیت و حفظ حریم خصوصی است. لذا این مطالعه یک چارچوب امنیت و حریم خصوصی مفهومی برای سلامت همراه ارایه کرده است.روش بررسی: این مطالعه مروری بوده است. ابزار گردآوری اطلاعات منابع کتابخانه ای تخصصی و سایت های معتبر علمی از جمله google scholar ، elsivier ، sciencedirect از سال 2012 تاکنون بوده است. یافته ها: همزمان با افزایش استفاده از خدمات مبتنی بر ارتباطات سلامت همراه به علت آسیب پذیری های مرتبط با سنسورها و گره های آن، ارایه دهندگان خدمات الکترونیک با چالش امنیت و حریم خصوصی مواجه هستند. راهکارها شامل ارایه یک چارچوب مفهومی، ایجاد معماری و اصطلاحات، قوانین و استانداردهای مربوط به حفظ حریم خصوصی بیمار، تولید سخت افزار و خدمات نرم افزاری، توزیع و مدیریت آنها، راهنمای زیرساخت، امنیت، به روز رسانی خودکار نرم افزار، راهنمای زیرساخت مدیریت،پشتیبانی از سیستم های رمزنگاری مورد استفاده برای تایید امضاها می باشند. نتیجه گیری: سلامت همراه به دنبال آن است تا توانایی افراد را برای مدیریت سلامتی و تندرستی آنها ارتقا دهد، به متخصصان خدمات درمانی در مورد تغییرات شرایط حیطه کاری آنها هشدار دهد و از پای بندی به درمان پشتیبانی کند و به ارایه دهندگان س لامت و مراقبت های اجتماعی در ارایه مراقبت های ایمن تر، کاراتر و مقرون به صرفه کمک کندکلیدواژه ها
امنیت، حریم خصوصی، همراه سلامتمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.