نقش مدیریت بهینه کود در بهره برداری از آبهای شور

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با بحران آب
  • کد COI اختصاصی: NCMWC01_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1235
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد رحیمی

مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان ( شاهرود)

احمد اخیانی

مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان ( شاهرود)

فرامرز فائز نیا

مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان ( شاهرود)

چکیده

بمنظور تعیین نحوه مصرف بهینه کودهای اصلی در شرایط شور آزمایشی در مزرعه زیرآب میامی در سالهای 79-1377 در طی دو سال اجرا شد. طرح با سه آزمایش در قالب بلوکهای کامل تصادفی اجرا گردید آزمایش اول با دو فاکتور کود ازته ( 4سطح) و سه کیفیت آب آبیاری ( 3 سطح - < 4dS/m و 8-4dS/m و 12-10 dS/m ) با 12 تیمار، ازمایش دوم با دو فاکتور کود فسفر ( 3 سطح) و سه کیفیت آب آبیاری، آزمایش سوم نیز با دو فاکتور کود پتاسه ( 3سطح) و سه کیفیت آب آبیاری با 9 تیمار در کرتهای 3 متر مربعی اجرا گردید نتایج حاصله از این آزمایشها نشان داد که عملکرد دانه گندم تحت تاثیر مستقیم شوری آب آبیاری قرار گرفته و به نحوی که بعد از شوری آستانه کاهش محصول با شورتر شدن آب آبیاری از عملکرد کاسته شد. علاوه بر این ملاحظه گردید که میزان نیاز گندم به کود ازته و پتاسه با شورتر شدن آب آبیاری افزایش یافت. اثرات اصلی و اثرات متقابل تیمارها در هر سه آزمایش از نظر آماری در سطح 1% معنی دار گردید. مقایسه میانگینهای حاصل از تیمارهای مختلف سوح کودی و شوری نشان داد که با افزایش شوری آب آبیاری و در شوری 11 دسی زیمنس بر متر مصرف 30% بیشتر کودهای ازته و پتاسه نسبت به توصیه در شرایط غیر شور موجب افزایش محصول گردید که از نظر آماری در سطح اطمینان 99 درصد اطن افزایش محصول ( دانه گندم ) معنی دار گردید.

کلیدواژه ها

شوری، مدیریت کودی، کیفیت آب آبیاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.