بررسی روش های مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای دیوار های برشی بتن آرمه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI10_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام پارسا

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

حسین نادرپور

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه سمنان

چکیده

دیوارهای برشی بتن آرمه (RC) به طور گسترده ای در ساختمان های متوسط تا بلند استفاده می شود تا استحکام جانبی، سختی و ظرفیت تخلیه انرژی مورد نیاز برای مقاومت در برابر بارهای جانبی ناشی از باد یا زمین لرزه را فراهم کنند در چند دهه گذشته پیشرفت چشمگیری در طراحی دیوارهای برشی در ساخت و ساز های جدید صورت گرفته است روش جدید ارزیابی عملکرد و اصول طراحی ظرفیت نمونه هایی از این پیشرفت های مهم در مهندسی لرزه ای است و ضروری است که عملکرد لرزه ای دیوارهای برشی بتن مسلح موجود را ارتقاء دهیم تا بتوانند از الزامات تکنیک های طراحی جدید لرزه ای مبتنی بر عملکرد بهرمند شوند. چندین روش مقاوم سازی شده با استفاده از مواد مختلف در این مقاله گزارش شده است. این مقاله روش های مقاوم سازی مختلفی را برای افزایش مقاومت لرزه ای دیوارهای برشی بتن مسلح موجود ارایه می دهد. در این مقاله مزایا و معایب هر یک از روش های مقاوم سازی را مورد بحث قرار می دهد و هدف از ارایه ی این مقاله پیشرفت و چالش های اخیر در زمینه مقاوم سازی دیوار های برشی بتن مسلح است که شامل تقویت خارجی عضو سازه ای با فولاد معمولی یا پیش تنیده، افزایش سطح مقطع عضو بتنی به روش بتن پاشی و شاتکریت و اتصال قطعات پیش ساخته و چسباندن ورق های فولادی می باشد.

کلیدواژه ها

دیوار برشی بتن ارمه، بهسازی، مقاوم سازی، نوسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.