بررسی و ارزیابی شاخصهای شدت خشکسالی استان خوزستان در سال آبی 80-1379

  • سال انتشار: 1380
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بررسی راهکارهای مقابله با بحران آب
  • کد COI اختصاصی: NCMWC01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لادن عباسی

کارشناس منابع آب، شرکت سهامی سازمان آب و برق خوزستان ، اداره کل امور آب

چکیده

خشکسالی یکی از بلایای طبیعی است و از جمله رخدادهایی است که در تناوب با سیلابها هرساله خسارتهای قابل ملاحظه ای در نواحی مختلف کشور بوجود می آورد. خشکی و خشکسالی هردو نتیجه اثرات متقابل بین محیط زیست طبیعی و اجتماع می باشد. تفاوت بین این دو واژه از نقطه نظر هیدرولوژیکی از اهمیت بالایی برخوردار است تعیین شاخصهایی که بتوان براساس آنها میزان و تداوم خشکسالی را دریک منطقه بررسی و ارزیابی کرد یکی از اقدامات مهم و اساسی در مطالعه خشکسالی می باشد. در بین شاخصهای شدت خشکسالی میتوان به شاخصهای پالمر، SPI و درصد از نرمال اشاره نمود این شاخصها یا براساس تعاریف خشکسالی یا روشهای مخاسبه ای که از یک یا چند پارامتر هواشناسی استفاده شده به دست آمده اند و بعضی از آنها در اقلیم های مشخصی پاسخ می دهند تعیین میزان عکس العمل نواحی مختلف در مقابل خشکسالی و تقسیم بندی نواحی با شدتهای مختلف در محدوده استان خوزستان از اهداف این مقاله می باشد مراحل کار به منظور پهنه بندی خشکسالی استان، : تعیین ایستگاههای باران سنجی، تجزیه و تحلیل آماری و اطلاعات هواشناسی و منابع آب، تحلیل منطقه ای بارش، تعیین گرادیان بارندگی و ترسیم خطوط همباران استان، تعریف دقیق خشکی و خشکسالی، اثرات و عوارض خشکسالی هیدرولوژیک، تعاریف شاخصهای شدت خشکسالی مطالعه موردی تعدادی از شاخصها و در نهایت پهنه بندی خشکسالی در سطح استان خوزستان ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

خشکی، خشکسالی ، شاخص شدت خشکسالی، خشکسالی هیدرولوژیک، استان خوزستان، روش درصد از نرمال، روش SPI

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.