مدیریت ایمنی بیمار
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون
- کد COI اختصاصی: MESMED08_025
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 565
نویسندگان
کارشناسی ارشد بیوشیمی، پرسنل بیمارستان سلمان فارسی، بوشهر
کارشناسی ارشد مامایی، هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پچزشکی بوشهر
کارشناسی ارشد مامایی، هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پچزشکی بوشهر
سوپروایزر کنترل عفونت، پرسنل بیمارستان سلمان فارسی، بوشهر
چکیده
ایمنی بیمار یکی از مهمترین ابعاد کیفیت مراقبت است و هیچ مساله ای به مانند آسیب رسیدن به بیمار با فلسفه مراقبت هایبهداشتی مغایرت ندارد اما اقدامات و رویه های درمانی همیشه بی خطر نیست و امکان رخداد خطاهای پزشکی و وقایع تهدیدکننده ایمنی بیمار همواره وجود دارد. عوامل متعددی از جمله عوامل انسانی (دانش و عملکرد)، فنی، تجهیزاتی، شرایط محیط ارایهمراقبت، عوامل مربوط به بیماران، عوامل سازمانی در ایجاد خطاهای پزشکی موثر است. مراقبت و خدمات درمانی غیر ایمن علاوهبر تحمیل رنج به انسانها ، هزینه اقتصادی سنگین نیز به بار می آورند. با توجه به گستره وسیع خطاهای پزشکی در نظام پیشرفتهبهداشتی و درمانی و هزینه های مرتبط با آن مطالعه حاضر با هدف بررسی اقدامات مقابله با خطاهای پزشکی و ارتقا ایمنی بیمارانجام شد.روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه مروری است که با جستجو در بانک های اطلاعاتی google scholar, MEDLIB, sid،انجام شد.یافته ها: نتایج مطالعات مختلف نشان داد استقرار حاکمیت بالینی، بیمارستانهای دوستدار ایمنی، اعتبار بخشی بیمارستانها براساس استاندارد های مدرن، نهادینه کردن فرهنگ ایمنی بیمار، محوریت قرار دادن بیماران در شیوه ارایه خدمات ، آموزشکارکنان و بیماران و رفع موانع قانونی باعث افزایش میزان رعایت استانداردهای ایمنی بیمار در سطح کشور می شود.نتیجه گیری: سازمانهای مراقبت بهداشتی باید ضمن شناسایی وقایع تهدید کننده ایمنی بیمار و خطاهای پزشکی ، به تحلیل آنهابپردازد و بر اساس آنها فرصت های بهبود را شناسایی و برنامه های بهبود را اجرا کنند.کلیدواژه ها
مدیریت، ایمنی، بیمارمقالات مرتبط جدید
- دستیابی به شاخص های مناسب برای ارزیابی پایدار محیط زیستی در محیط هایدانشگاهی
- کیفیت وب سایت های موبایلی کتابخانه های دانشگاه های علوم پزشکی ایران
- بررسی تطبیقی سامانه های مدیریت نشریات ادواری مجلات دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر اساس مولفه های کاربردپذیری
- ارزیابی کیفیت اطلاعات روتین بیماران مبتلا به دیابت در مراکز خدمات جامع سلامت روستایی شهرستان ساری
- نگاشت نظام مند نظارت در بیمه سلامت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.