بررسی شیوع و علل صدمات ناشی از اجسام نوک تیز در کارکنان مرکز آموزشی درمانی پژوهشی 17 شهریور رشت در یک برهه زمانی 10 ساله (1395-1386)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: MESMED08_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید بیدار

کارشناس ارشد آموزش پرستاری داخلی – جراحی، سرپرستار بخش PICU مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی ۱۷ شهریور

زهرا خورشیدی

کارشناس ارشد آموزش پرستاری سلامت جامعه، کارشناس کنترل عفونت مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی ۱۷ شهریور

چکیده

مقدمه وهدف : عفونتهای زیادی از جمله عفونتهای منتقله از طریق خون ، همچون HIV (ویروس نقص ایمنی انسانی) و هپاتیت های B و C می توانند از طریق تماس تصادفی با خون و ترشحات فرد آلوده انتقال یابند . مواجهه با خون و مایعات بدن بیماران به شکل مواجهه پوستی و مواجهه غشاهای محیطی می باشد. کارکنان مراکز بهداشتیدرمانی به علت آسیب های ناشی از فرورفتن سرسوزن و اجسام نوک تیز در معرض خطر بالای ابتلا به عفونت هایمنتقله از طریق خون و ترشحات آلوده می باشند . مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان شیوع و علل صدمات ناشی ازاجسام نوک تیز در کارکنان مرکز آموزشی درمانی پژوهشی 17 شهریور رشت بوده است.روش پژوهش : این مطالعه مقطعی ( گذشته نگر ) با حجم نمونه 82 در فاصله زمانی سال 1396-1385 در مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی 17 شهریور رشت انجام شد گروه مورد مطالعه شامل پرستاران و نیروهای خدماتی ودستیاران بودند. اطلاعات مربوط از طریق پرسشنامه مواجهات شغلی که برگرفته از کتاب راهنمای کشوری نظاممراقبت عفونت های بیمارستانی بود جمع آوری شد و با استفاده از Spss19 و روش های توصیفی، آزمون تی تست مستقل در سطح معنی داری p≤0/05 تجزیه و تحلیل شدند.نتایج ( یافته ها ) : بر اساس نتایج به دست آمده شیوع صدمات شغلی ناشی از اجسام نوک تیز ( 97,5 % ) بود.بیشترین وسیله آسیب رسان آنژیوکت ( 55 % ) و سپس سرسوزن ( 34 % ) بود. بیشترین تماس شغلی مربوط بهپرستاران ( 68 % )و در میان پرستاران بیشترین تماس در بین افراد با سابقه زیر 2 سال ( 53,5 % ) بود. تماس شغلیدر بین خدمات ( 28 % ) و در بین دستیاران ( 2,5 % ) بود.

کلیدواژه ها

مواجهات شغلی ، نیدل استیک ، پرستاران ، کارکنان مراکز بهداشتی درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.