بررسی وضعیت مدیریت پسماند درمرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)در شهر مشهد در سال 95

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: هشتمین کنگره تخصصی استانداردهای تجهیزات پزشکی و مواد حوزه کنترل عفونت و استریلیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: MESMED08_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم بینایی تولایی

کارشناس مسیول بهداشت محیط مرکزآموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)

حسین شعبانی

کاردان بهداشت محیط مرکزآموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)

صفورا صفوی

کارشناس بهداشت محیط مرکزآموزشی، پژوهشی ودرمانی امام رضا (ع)

چکیده

زمینه و هدف: پسماندهای بیمارستانی، یکی ازمعضلات زیست محیطی است که به علت دارا بودن عوامل خطرناک ،سمی وبیماریزاسلامت افراد وجامعه را تهدید می کنند. بی توجهی و یا کم توجهی به مدیریت صحیح پسماند باعث شیوع انواع بیماریها و اپیدمی ها میشود که منجر به انتقال انواع آلودگی و عفونت شده و تهدیدی برای سلامت افراد جامعه و محیط زیست، و در نهایت اتلاف هزینه میگردد. هدف ازاین مطالعه، بررسی وضعیت کمی،کیفی، تفکیک، جمع آوری و بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی می باشد.روش بررسی: این مطالعه ازنوع توصیفی- مقطعی است. اطلاعات ازطریق مشاهده مستقیم، مصاحبه وتکمیل چک لیست های کنترلیمدیریت پسماند در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا(ع) دریک دوره یک ساله ( 1395 ) گردآوری شد. آنالیز داده ها با استفادهازنرم افزار Exel صورت گرفته است. یافته ها: مقدارکل پسماند تولیدی بیمارستان حدود 3093,74 کیلوگرم در روز می باشد که میزان تولید پسماندهای عفونی 28,92%تیزوبرنده 2,65 %، شیمیایی و دارویی 2,88 % و غیر عفونی 65,55 % می باشد.میانگین سرانه تولید پسماند 2 کیلوگرم به ازای هرتخت در روزبدست آمد. تفکیک پسماندهای عفونی، تیز و برنده ،شیمیایی و دارویی وغیر عفونی، درکلیه بخش ها مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت صورت می گیرد. بی خطرسازی پسماندهای عفونی و تیز و برنده، بااستفاده از دستگاه اتوکلاو انجام می پذیرد که پایش شیمیایی دستگاه به صورت روزانه بوسیله اندیکاتورهای شیمیایی کلاس 6 و بوویدیکتست و پایش میکروبی به صورت هفتگی به وسیله ویال های اسپور باسیلوس استیارو ترموفیلوس صورت می گیرد.نتیجه گیری: دراین مطالعه میزان پسماندعفونی، تیز و برنده، شیمیایی و دارویی نسبت به سال گذشته 3%، 2%، 2% کاهش یافته، میزان پسماند غیرعفونی تولیدی نسبت به سال گذشته 4 % افزایش یافته که دستیابی به نتایج فوق، نتیجه آموزشهای مداوم به کلیه پرسنل مرتبط باپسماند، چاپ بروشور ھای آموزشی در زمینه فوق، اجرای آخرین دستور کار اجرایی یکسان سازی پسماند پزشکی و نظارت بر عملکرد پرسنل می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند ،پسماند های بیمارستانی، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی امام رضا (ع)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.