انتظار مشروع در حکمرانی الکترونیکی: تحلیل مفهومی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش بین المللی جنبه های حقوقی فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • کد COI اختصاصی: LICT01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 425
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسیح بهنیا

استادیار گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد بویین زهرا

چکیده

حکمرانی الکترونیکی به مثابه راهکاری برای ارتقای سطح کارآمدی حکومت، به معنایکاربست فناوری اطلاعات در جهت تسهیل و تسریع ارایه خدمات عمومی است. در عینحال باید توجه داشت که استفاده از فناوری اطلاعات در فرآیند حکمرانی می تواند باافزایش سطح توقعات و خواسته های شهروندان از حکومت ناشی از سرعت و سهولت دراتخاذ و اصلاح و تغییر تصمیم، موجد توقعات معقولی باشد که عبور غیرمنطقی و فاقدتوجیه حقوقی از آنها، چه بسا موجب مسوولیت برای کارگزاران عمومی شود. در مقابل،احترام حکمران به انتظارهای مشروع شهروندان در قالب اتخاذ تصمیم در حکمرانیالکترونیکی، از مسیر جلب اعتماد و توسعه مشارکت بخش خصوصی در ارایه امور و خدماتعمومی، میتواند گام موثری در جهت دموکراتیزه شدن حکومت باشد. در این نوشتار بارویکردی تحلیلمحور، ارتباط بین احترام به خواسته ها و انتظارات مشروع شهروندان باپدیده الکترونیزه کردن حکومت مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

انتظار مشروع، حکمرانی الکترونیکی، تصمیم ها و اعلام های اداری، اداره شایسته، کارآمدی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.