بررسی اثرات سیلاب و خشک سالی بر تغییرات ریخت شناسی رودخانه سرباز
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: هفدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
- کد COI اختصاصی: IHC17_235
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 624
نویسندگان
گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران
چکیده
مطالعات ژیومورفولوژی از مهمترین مباحث مهندسی رودخانه میباشد که به شناخت سیستم رودخانه از نظر شکل و فرم کلی، ابعاد و هندسه هیدرولیکی، راستا و پروفیل طولی بستر و نیز روند و مکانیزم تغییرات آن در طول زمان میپردازد. در مطالعه حاضر به بررسی اثر دوره های ترسالی و خشکسالی بر روی نحوه تغییرات ژیومورفولوژیکی رودخانه سرباز پرداخته شده است. به این منظور از دو ابزار بازدیدهای میدانی و نیز نرم افزار گوگل ارث بهره برده شد. در این نرم افزار پارامترهای کمی میاندری و ژیومورفولوژی رودخانه محاسبه شد و به کمک جعبه ابزار تاریخچه بین دو سال 2010 و 2015 نتایج مقایسه شدند. مشاهده شد که طول رودخانه در بازه مطالعاتی تغییر محسوس نداشته است و در عمل وقوع دوره خشکسالی و ترسالی منجر به روی دادن و یا تخریب ساختار مهمی در مسیر طولی رودخانه نشده است. بررسی تغییرات عرض رودخانه در بازه مطالعاتی بیان داشت که عرض دایمی در حدود 1متر و عرض غیردایمی حدود 5/5 متر افزایش را نشان میدهد. در نهایت بررسی نحوه تغییرات پوشش گیاهی نشان داد که اگرچه پوشش گیاهی تغییر چندانی در مساحت و محیط نداشته اما میتوان اختلاف چشمگیری را از جنبه تراکم مشاهده کرد. بدین صورت که در طول زمان تراکم پوشش گیاهی کاهش یافته و بر اثر رانش زمین کمی جابجا شده و به پایین دست انتقال یافته است.کلیدواژه ها
مهندسی رودخانه، پردازش تصویر، بستر شنی، ریخت شناسی، زبری بستر، سیلاب و خشکسالیمقالات مرتبط جدید
- بررسی ویژگیهای معماری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی و میزان انطباق آن با اصول (معماری دوره صفوی سبک اصفهانی)
- تحلیل رویکرد دکترین های تخصصی در حفاظت از میراث جنگ
- مطالعه گنبدخانه تاج الملک با تاکید بر شناسایی مصالح و آسیبهای رطوبتی
- ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر روند فرسایش بافت تاریخی و ارائه راهکارها (نمونه موردی محله یونجالیق ارومیه)
- آسیب شناسی و طرح مرمت بافت تاریخی محله جلفای اصفهان با تاکید بر محله میدان بزرگ جلفا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.