طراحی شبکه اکتشاف بهینه کانسارآهن و منگنز شمس آباد اراک
- سال انتشار: 1383
- محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
- کد COI اختصاصی: IMEC01_088
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2388
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی معدن (عضو هیئت علمی) - دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشجوی رشته مهندسی اکتشاف معدن - دانشگاه علم و صنعت ایران (واحد اراک)
چکیده
یکی از نیازهای اساسی در تمامی مراحل عملیات اکتشافی تعیین موقعیت دقیق و بهینه کارهای اکتشافی است. به طورکلی نحوه قرارگرفتن کارهای اکتشافی را شبکه اکتشاف م یگویند. شبکه های اکتشافی انواعی دارند که انتخاب نوع شبکه به شرایط و خصوصیات زمین شناسی کانسار بستگی دارد. در مطالعه حاضر به عنوان یک مورد عملی طراحی نوع و ابعاد شبکه اکتشاف برای کانسار آهن و منگنز شمس آباد اراک صورت گرفته است. با توجه به شرایط زمین شناسی کانسار (کانسار لایه ای بوده و ماده معدنی به صورت عدسی هایی در میان آهکهای ضخیم لایه قرار گرفته است) و نوع و میزان اطلاعات اکتشافی موجود (نتایج برداشتهای ژئوفیزیکی، داده های عیارسنجی ترانشه ها و تعداد معدودی گمانه عمیق) طراحی شبکه کانسار با استفاده از دو روش تحلیلی و زمین آماری انجام شده است. با استفاده از روش تحلیلی که یک روش مبتنی بر آمار کلاسیک است و برای به دست آوردن یک ایده کلی و تعیین یک شبکه برداشت اولیه مورد استفاده قرار می گیرد یک شبکه مستطیلی به ابعاد 130× 150 متر تعیین گردید. استفاده از روش زمین آماری و ترسیم واریوگرامهای امتدادی شبکه اکتشافی مستطیل شکلی با ابعاد 230× 35 متر را نتیجه داد که با ابعاد شبکه بدست آمده از روش تحلیلی بسیار متفاوت است و یقیناٌ روش زمین آماری با در نظر گرفتن همبستگی فاصله ای و توزیع فضایی داده ها و درنتیجه میزان خطای کمتر، دقیقتر بوده و نتایج آن به واقعیت نزدیکتر است.کلیدواژه ها
شبکه اکتشاف، کانسار، نمونه گیری، روش تحلیلی، واریوگرام، زمین آماراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.