نقش هوشمندی رقابتی در ارتقا مزیت رقابتی سازمانهای تجاری

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM04_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صفرزاده

عضو هیئت علمی و استادیار دانشگاه تهران

فاطمه معتمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت واحد تهرا

سمیه عسکری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت واحد تهرا

چکیده

فراهم آوردن نیازها برای دتسیابی به استراتژی رقابتی باعث شده است که تعدادی از بزرگترین شرکتهای دنیا، عملکردی در قالب هوشمندی رقابتی در کلاس جهانی برای زیرمجموعه های خود داشته باشند استراتژیست ها بهطور فزاینده ای به شیوه های اجرایی غیرقابل درکی اتکا می کنند که آن را هوشمندی رقابتی می نامیم . امروزه هوشمندی رقابتی به شکل حرفه ای شامل جمع آوری، آنالیز و به کارگیری اطلاعات در زمینه قابلیتها ( نقاط قوت)، آسیب پذیری ( نقاط ضعف) و اهداف رقبا و شفاف سازی توسعه های صورت گرفته درخارج از محیط رقابتی است نویسندگان در این نوشتار، معتقدند که هوشمندی رقابتی این ویژگیها را دارند: هوشمندی رقابتی هنر « جمع آوری»، «پردازش»، «ذخیره سازی» اطلاعات است تا بتوان آن را د راختیار تمامی افراد در کلیه سطوح بنگاه قرار داد. هوشمندی رقابتی عمیقا مابین اطلاعات و هوشمندی تمایز قائل می شود. مدیران برای فرایند تصمیم گیری به هوشمندی و نه اطلاعات نیازمندند. هدف دراین بحث تشریح و معرفی آن نوع از هوشمندی قابل اجرایی است که سمت و سوی رقابت را مشخص می کند. هوشمندی رقابتی به شرکت ها این امکان را میدهد که از طریق تجزیه و تحلیل حرکات رقبا بتوانند قبل از آنکه تحت تاثیر محیط پیرامون قرار بگیرند نسبت به پیش بینی و توسعه بازار خود اقدام کنند هوشمندی رقابتی برای هر کسب و کاری مفید است و کاربردهای برجسته ای دارد. هرگونه اطلاعاتی که بدست می آید باید با استفاده از منابع دیگر کنترل شود تا دقت و بری از خطا بودن آن محرز شود. در جستجوی اطلاعات، خلاقیت، اهمیت حیاتی دارد. اینترنت منبعی بسیار ارزشمند است اطلاعات جمع آوری شده باید به یک قالب منظم و مفید تبدیل شوند در غیر این صورت کاربردی زیادی نخواهند داشت.

کلیدواژه ها

هوشمندی رقابتی، هوشمندی و عملکرد مالی، هوشمندی سازمانی، تحقیقات بازار، اطلاعات، هوشمندی استراتژیک، سازمانهای تجاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.