بررسی امکان سنجی و اجرای طرح پیش گرمکن کوره قوس الکتریک شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش پژوهش های نوین در علوم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: EMAA13_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم آهنگر زاده

چکیده

صنعت فولاد یکی از بزرگترین صنایع مصرف کننده انرژی در میان سایر صنایع بوده و در آن افزایش تولید و کاهش مصررف انررژی دو مشخصه مهم و اساسی می باشد. در این گزارش آنالیز انرژی های هدر رفته توسط خروج دود و غبار حاصل از قوس الکتریک روی آهن قراضه در شرایط کاری واسعی، جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش تولید مورد بررسی قرار گرفته است. با بررسی شرایط موجود در شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران، یکی از راه کارهای پیشنهادی، استفاده از دود و غبار خروجی کوره جهت پیش گرمایش آهن قراضه قبل از ورود به کوره قوس الکتریکی می باشد. برای اینکار، به بررسی آنالیز دبی آبگرد مسیر خروج غبار و گاز پرداخته شده است. در ادامه بالانس انرژی و اکسرژی کوره و داکت غبار هرکدام بصورت جداگانه، با بررسی تک تک اجزای ورودی و خروجی آنها مورد تجزیه و تحلیا قرار گرفته است. با بررسی های انجام شده مشخص گردید که راندمان کوره قوس الکتریک شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران برابر 57 درصد می باشد. همچنین پس از اعمال آنالیز نتایج نشان می دهد که راندمان انرزی داکت مسیر خروج غبار قبل از پیش گرمایش 18 درصد و بعد از پیش گرمایش 42 درصد می باشد. جهت اجرای پیش گرمایش نیاز به مکانی برای قرارگیری سبد پیش گرمایش می باشد که اتاقکی برای این منظور طراحی گردید. با عبور دود و غبار خروجی حاصل از قوس الکتریک که دمایی در حدود 800 درجه سلسیوس دارد، از روی آهن قراضه با مدت زمان 20 دقیقه، دمای توده قراضه را به 400 درجه سلسیوس خواهد رساند که با این روش مقدار قابل توجهی انرزی بازیابی خواهد شد. پس از آن با بررسی های انجام شده در اثر پیش گرمایش مشخص گردید که در مصرف انرزی الکتریکی، مصرف الکترود، مصرف نسوز و افزایش دفعات ذوب با در نظر گرفتن تولید 300.000 تن فولاد مذاب در سال به ترتیب مبالغ 18.4 میلیارد ریال 23.5 میلیارد ریال 15.5 میلیارد ریال و 6-54.6 میلیارد ریال که در حدود 15 درصد از مقادیر هر کدام از آنها می باشد، صرفه جویی بدست خواهد آمد در نتیجه با محاسبه هزینه ساخت تجهیزات و متعلقات مربوط به اجرای این طرح که برابر 15 میلیارد ریال است می توان زمان بازگشت سرمایه را در حدود 2 ماه در نظر گرفت که نسبتا از نظر اقتصادی صرفه ی بالایی دارد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.