تاملی بر ارتباط گردشگری پایدار شهری و روستایی با توسعه پایدار شهری محله ای
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره بین المللی علوم مهندسی و توسعه شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: DTUCONF01_219
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 556
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز،تهران ، ایران
دکترای تخصصی برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران.
دانشجوی دکتری تخصصی شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز، تهران ، ایران.
چکیده
امروزه برنامه ریزی راهبردی برای محیط زیستی سالم و ایمن برای پایداری و سلامت جمعیت شهر، شرط اساسی است و در همه اجتماع شهری موردتوجه است. با توجه به اهداف و ابعاد توسعه و ویژگیهای جوامع مختلف (امکانات، محدودیت ها و...) برای رسیدن به توسعه پایدار به ویژه پایداری شهری محله ای راهکارهایی باید اتخاذ شود که ازجمله میتوان به توسعه در سطح محله بر اساس اصول راهبردی گردشگری با توجه به مشارکت شهروندان موردنظر باشد. همچنین در عصر ارتباطات، گردشگری به عنوان یکی از پدیده های مهم منتج از نقش انسان از دیدگاه علوم مختلف اقتصادی، جامعه شناسی موردبررسی قرار میگیرد. سیاست گردشگری پایدار در دنیای امروز رهیافت جامعی است که خواهان رشد بلندمدت صنعت گردشگری بدون اثرات مخرب بر زیست بومهای طبیعی است و بر این نکته تاکید دارد که در قالب توسعه گردشگری، بشر قادر خواهد بود که جوانب خاصی از محیط را در جهت مثبت یا منفی تعدیل یا دستکاری نماید و همچنین توسعه پایدار مبتنی بر گردشگری نیز بر مبنای سه اصل عمده پایداری، بوم شناختی، پایداری اجتماعی فرهنگی و پایداری اقتصادی استوار است. هدف این تحقیق بررسی ارتباط بین گردشگری با توسعه پایدار شهری و روستایی میباشد. روش تحقیق عمدتا0 از نوع اکتشافی و ازلحاظ محتوا و ماهیت مبتنی بر روش توصیفی تحلیلی توسعه ای است. روش شناسی پژوهش نیز در چارچوب پارادایم توسعه پایدار گردشگری و توسعه پایدار شهری و رویکرد اجتماع محور تدوین شده است. یافته های این تحقیق نشان میدهد که گردشگری پایدار اهدافی از قبیل حفظ منابع طبیعی و فرهنگی و به کارگیری این منابع جهت توسعه مطلوب انسانی را دارد . از دیگر نتایج این تحقیق این است که توسعه پایدار بر پایه سه اصل عمده پایداری، بوم شناختی، پایداری اجتماعی فرهنگی و پایداری اقتصادی استوار است و گردشگری روستایی نیز سه محور اکولوژیکی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را که مفهوم توسعه پایدار نیز در این سه محور عجین شده است را دربر میگیرد. ازاینرو در توسعه پایدار نمیتوان نقش صنعت گردشگری را در توسعه مناطق روستایی نادیده گرفت لذا ضروریست عوامل موثر بر توسعه گردشگری روستایی و توسعه پایدار روستایی را با هم مقایسه کرد و درنهایت عوامل مشترک بین این دو مقوله از دو جهت به عنوان ارکان توسعه را مدنظر قرار داده و درنهایت به عملی دست یافت تا شعار توسعه گردشگری بهمثابه توسعه پایدار شهری و روستایی باشد.کلیدواژه ها
توسعه پایدار، گردشگری شهری، گردشگری روستایی، پایداری شهری محله ایمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.