بررسی بام سبز در مناطق سردسیر وکاهش مصرف انرژی ؛ نمونه موردی: طراحی خانه موسیقی در شهر اراک

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی علوم مهندسی و توسعه شهری پایدار
  • کد COI اختصاصی: DTUCONF01_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد معماری، دپارتمان معماری، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی اراک، ا یران.

چکیده

جهان امروز با مشکلات عدیده زیست محیطی مانند: گرم شدن زمین، کاهش ذخایر انرژی فسیلی ،الودگی صوتی ، آلودگی هوا و کاهش سرانه فضای سبز روبه رو است. برای حل این بحران و جلوگیری از آسیب رساندن به محیط زیست، بهترین روش استفاده از طراحی پایدار ، بام سبز و استفاده از مصالح سبز می باشد. استفاده از بام سبز بهترین روش برای بهتر کردن دید منظر ، کاهش مصرف انرژی فسیلی ،کم کردن اتلاف انرژی،کاهش اتلاف دما ،کاهش الودگی صوتی و افزایش سرزندگی می باشد. اگر با این رویکرد پیش برویم کیفیت زندگی را افزایش و نیاز آیندگان به انرژی را نیز تامین کرده ایم. در مناطق سردسیر در زمستان، بیشترین قسمتی که حرارت و انرژی از دست می دهد سقف می باشد که انرژی زیادی برای گرم کردن ساختمان مصرف می شود که تا حد زیادی هدر می رود.بام سبز در تابستان باعث خنک تر شدن محیط اطراف و لطیف کردن هوا میشود. با الگو های بررسی شده در این مقاله می توان تا حد قابل توجهی بازدهی ساختمان را باال برد و از بام سبز به عنوان عایق حرارتی ، صوتی و نیز افزایش دید و منظر،تصویه هوا و کاهش مصرف انرژی استفاده کرد و هزینه های بلند مدت را بسیار کاهش داد و از آلودگی بیش از محیط زیست جلوگیری کرد. در مقاله حاضر بعد از بررسی اصول معماری پایدار و طراحی پایدار ساختمان در مناطق سردسیر پرداخته شده است.و مزایا و معایب استفاده از بام ذکر شده است. نمونه موردی مورد بررسی طراحی خانه موسیقی در شهر اراک با استفاده از اصول معماری پایدار و بام سبز می باشد.

کلیدواژه ها

کاهش مصرف انرژی، مناطق سردسیر، بام سبز، خانه موسیقی،معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.