CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین دیدگاه دانشجویان پرستاری از کارآفرینی در پرستاری: اشتغال زایی با هدف ارتقاء سلامت مردم جامعه

عنوان مقاله: تبیین دیدگاه دانشجویان پرستاری از کارآفرینی در پرستاری: اشتغال زایی با هدف ارتقاء سلامت مردم جامعه
شناسه ملی مقاله: AMSMED19_366
منتشر شده در نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

فایزه آزادی - دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.
اکرم ثناگو - دکتری دانشگاه علوم پزشکی گرگان، کمیته تحقیقات علوم پزشکی گرگان، گرگان، ایران.
علی اسماعیلی فینی - دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.
هما وجدانی وحیدی - دانشجوی کارشناسی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: کارآفرینی در پرستاری، پرستارانی با فرصت های خود اشتغالی به وجود می آورد که به آنها اجازه می دهد تا دیدگاه ها و احساسات شخصی خود را برای بهبود پیامدهای سلامتی با استفاده از رویکردهای نوآورانه تعقیب کنند. پرستار کارآفرین نیازی را مشخص و خدمتی را جهت رفع آن نیاز خلق می کند و به عنوان مالک تجاری شناخته می شود و خدمات پرستاری با ماهیت مراقبت مستقیم، آموزشی، پژوهشی، اجرایی و مشاوره ارایه می دهد. هدف از این مطالعه تبیین دیدگاه دانشجویان از کارآفرینی در پرستاری بوده است. مواد روش ها: این مطالعه با رویکرد کیفی در سال 1397 اجرا شد. با استفاده از نمونه گیری مبتنی بر هدف، دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران وارد مطالعه شدند. برای گردآوری داده از مصاحبه های نیمه ساختار و سوالات باز-پاسخ استفاده شد. بر اساس اشباع داده ها با 30 دانشجوی پرستاری مصاحبه به عمل آمد. مصاحبه ها ضبط، دست نویس و مطابق رویکرد تحلیل محتوای کیفی مرسوم، کدگذاری، طبقه بندی و مضامین استخراج شدند. یافته ها: تحلیل داده ها، دیدگاه دانشجویان را در خصوص فرصت های کارافرینی در رشته پرستاری را نمایان ساخت. مضمون اصلی این مطالعه اشتغال زایی ، با چهار زیر طبقه پرستار سلامت جامعه، کلینیک خودمراقبتی، پیشگیری- غربالگری، مراکز پژوهش در سلامت بود. دانشجویان معتقد بودند برای رسیدن به این مهم نیاز به داشتن توانایی در مهارت های حرفه ای و هنر مدیریت است. تامین هزینه و مسیر بورکراتیک از موانع کارآفرینی ذکر شد در حالی که کسب استقلال حرفه ای، سودمندی برای خود و جامعه را از مزایای کارافرینی می دانستند. مشارکت کنندگان بر این باور بودند تغییر سبک زندگی مردم و ارتقاء آن در جهت حفظ سلامت از وظایف کارآفرینان علوم پزشکی است. نتیجه گیری: یافته ها نشان داد دانشجویان ارتقای سبک زندگی مردم را یک رسالت مهم خود در حرفه پرستاری می دانند و معتقدند از طریق کارآفرینی در یکی از حیطه های پیشگیری و غربالگری، مراقبت و درمان می توانند گامی مثبت در این خصوص بردارند.

کلمات کلیدی:
کارآفرینی، دانشجو، پرستاری، سلامت، جامعه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/810269/