ارتباط نوع زایمان با شب ادراری و آسم کودکان دبستانی شهر گناباد

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED19_300
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 729
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی بصیری مقدم

کارشناسی ارشد پرستاری اطفال، عضو هییت علمی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

زکیه فرهمند

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

مریم زارعی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

فهیمه کاملی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی،دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

سابقه و هدف: در سال های اخیر سزارین انتخابی و بدون علت طبی شیوع بالایی پیدا کرده و از طرف دیگر شب ادراری و آسم به عنوان یک معضل جدی در کودکان مطرح شده است، مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه بین سزارین با شیوع شب ادراری و آسم در کودکان دبستان های گناباد انجام شد. مواد و روش ها: این تحقیق به صورت تصادفی طبقه ای انجام شد. 500 دختر و پسر به روش خوشه ای تصادفی از بین دانش آموزان شهرستان گناباد انتخاب شده و جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه انجام گرفت. داده ها وارد نرم افزار SPSS ورژن 14،5و از طریق آزمون کای اسکویر و تست دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در این مطالعه 5 درصد از واحد های پژوهش شب ادراری و 4.6 درصد از واحد های پژوهش آسم داشتند. همچنین 68/9 درصد از واحد ها به صورت طبیعی و 31.1درصد از طریق سزارین متولد شده اند، ارتباط معنی داری میان نوع زایمان با متغیرهای شب ادراری (0.81=p) و آسم کودک (0.41=p) وجود نداشت لکن آسم در کودکانی که زایمان طول کشیده بیشتر از 20 ساعت داشتند (9.5 درصد) بیشتر از زایمان طبیعی (3.8 درصد) و سزارین (5.4درصد) می باشد. شب ادراری در پسران (6.6 درصد) بیشتر از دختران (3.6 درصد) می باشد. ارتباط معنی داری بین نارسی واحد های پژوهش، ازدواج فامیلی، سن پدر و سن مادر واحد های پژوهش وجود نداشت. رابطه معنی داری بین سابقه خانوادگی و سن آنها وجود دارد. بین آسم با جنس، ازدواج فامیلی والدین، نارس بودن و شب ادراری واحد های پژوهش رابطه آماری معنی داری دیده نمی شود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج و یافته های این پژوهش ارتباطی بین نوع زایمان با شب ادراری و آسم وجود نداشت اگر چه آسم در کودکانی که زایمان طول کشیده داشتند بیشتر از سایرین بود.

کلیدواژه ها

شب ادراری، آسم، سزارین، زایمان طبیعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.