CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی سطح 25- هیدروکسی ویتامین D سرمی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان بنت الهدی بجنورد به علت زایمان زودرس ایدیوپاتیک

عنوان مقاله: بررسی سطح 25- هیدروکسی ویتامین D سرمی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان بنت الهدی بجنورد به علت زایمان زودرس ایدیوپاتیک
شناسه ملی مقاله: AMSMED19_212
منتشر شده در نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

شاهین مافی نژاد - استادیار گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
حسن نامداراحمدآباد - استادیارگروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
مهدی یزدانی - دانشجویی پزشکی کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.
نرگس فخرانی راد - دانشجویی بهداشت عمومی کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: ویتامین D یک پیش ساز هورمونی است که علاوه بر نقش های شناخته شده این ویتامین در دهه های اخیر ویژگی های ایمونومدولاتوری این ویتامین مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به شیوع کمبود ویتامین D در استان خراسان شمالی از یک سو و همچنین ارتباط شناخته شده این ویتامین با اختلالات مختلف مرتبط با حاملگی ،ما در این مطالعه سطح ویتامین D را در زنانی که دچار زایمان زودرس ایدیوپاتیک بوده و به بیمارستان بنت الهدی شهرستان بجنورد مراجعه کردند مورد بررسی قرار دادیم. هدف از این بررسی سطح ویتامین D در زنان مبتلا به زایمان زودرس ایدیوپاتیک در بیمارستان بنت الهدی شهرستان بجنورد است. مواد و روش ها: در مطالعه موردی -شاهدی حاضر، از میان مادران باردار مراجعه کننده به بیمارستان بنت الهدی بجنورد در سال 1396 در طی 3 ماه با توجه به معیار های ورود و خروج ، 30 مادر مورد و 30 مادر شاهد وارد مطالعه شدند. داده های مربوط به هر بیمار شامل مشخصات دموگرافیک، سن حاملگی، سن ازدواج و چندین مورد دیگر از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. سپس از هر بیمار نمونه خون وریدی تهیه و سطح 25-هیدروکسی ویتامین D تعیین گردید. نتایج حاصل شده توسط spss تحلیل گردید و 0.05 > P به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: تمام مادران شرکت کننده در طرح در رده سنی 18-35 سال قرار داشتند و میانگین سنی برای مادران پره ترم 23 و برای مادران ترم 265 بود. در بین مادران دارای زایمان زودرس 11 (36/7 درصد) و در مادران دارای زایمان ترم 2 (6/7 درصد) مورد پرایمی گراو بودند. در اندازه گیری ویتامین D مشخص شد میانگین برای مادران دارای زایمان زودرس ( ng /ml 17 / 7 ) و برای مادران دارای زایمان ترم و برای مادران دارای زایمان ترم ( ng/ ml 13/ 65 ) می باشد و تنها 4 مورد از مادران دارای سطح ویتامین D بالای 30 هستند که سهم مادران پره ترم 3 نفر و سهم مادران ترم 1 نفر بود. و این ارتباط در دو گروه از نظر آماری معنادار است. همچنین مشخص شد کمبود ویتامین D در گروه شاهد بیشتر است. (0/02=p) نتیجه گیری: از مطالعه ی حاضر می توان نتیجه گیری کرد که احتمالا کمبود ویتامین D سرمی تاثیری در زایمان زودرس ندارد و حتی در بین مادران ترم سطح سرمی ویتامین D بالاتر گزارش گردید. البته با توجه به نوع مطالعه و حجم نمونه پایین قابل تعمیم به جامعه نبوده و لازم به مطالعات با حجم نمونه بالاتر و لک به صورت کار آزمایی بالکل و با بررسی متغیر های تر می باشد.

کلمات کلیدی:
ویتامین D ، زایمان زودرس، زایمان ترم

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/810115/