بررسی رابطه سلامت عمومی با کیفیت زندگی سالمندان شهرستان اسفراین در سال 1396

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور
  • کد COI اختصاصی: AMSMED19_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس یعقوبی

دکترای مدیریت بهداشت و درمان، استادیار گروه بهداشت عمومی دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران

حسین روحانی

دکترای آموزش بهداشت، استادیار گروه بهداشت عمومی دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین،ایران

احمد صادقی

دکترای مدیریت بهداشت و درمان، استادیار گروه بهداشت عمومی دانشکده علوم پزشکی اسفراین، اسفراین، ایران

چکیده

سابقه و هدف : ارتقای سلامتی و احساس خوب ناشی از آن در هر یک از دورهای زندگی سالمندان، کیفیت زندگی بهتری را برای آن ها رقم زده و ثمرات بسیاری را برای جامعه به دنبال خواهد داشت. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین رابطه سلامت عمومی با کیفیت زندگی سالمندان شهرستان اسفراین در سال 1396 انجام شد. مواد و روش ها : پژوهش حاضر به صورت مقطعی از نوع توصیفی تحلیلی به صورت تصادفی در دسترس بر روی 175 نفر از سالمندان شهرستان اسفراین طی سال 1396 انجام شد. داده ها با استفاده از اطلاعات دموگرافیک، پرسش نامه 28 سوالی سلامت عمومی GHQ و پرسش نامه کیفیت زندگی سالمندان لیپاد جمع آوری شد و با روش های آماری توصیفی و استنباطی( آزمون تی مستقل، تی زوج، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج : بر اساس نتایج 6/60% از سالمندان مورد مطالعه را زنان تشکیل می دادند، همچنین از کل شرکت کنندگان این پژوهش 64% آنان بی سواد، 66/3% بیکار،72/6% متاهل و 74/3% میزان درآمد زیر 500 هزار تومان داشتند، نتایج نشان داد 78/3% از سالمندان مورد مطالعه در خانه سالمندان اقامت نداشتند، میانگین نمره کیفیت زندگی سالمندان 44/4± 1/07 و میانگین نمره سلامت عمومی سالمندان 29/95± 0/95 بود. نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان داد که بین سلامت عمومی و کیفیت زندگی (0/001> P) ، سن((0/001> P)، تاهل (0/001> P)، سبک زندگی((0/001> P)، جنسیت(0/006> P)، سبک زندگی(0/006> P)، درآمد و سبک زندگی(0/002=P)، سن، تحصیلات، شغل و سلامت عمومی (0/000=P)رابطه معنی دار آماری وجود دارد. نتیجه گیری : با توجه به نتایج این مطالعه کیفیت زندگی در سالمندان شهرستان اسفراین از وضعیت متوسطی برخوردار بود. همچنین سلامت عمومی اکثر شرکت کنندگان در مطالعه ضعیف بوده است که نشان دهنده ی نیاز به توجه بیشتر به این حوزه می باشد. وجود ارتباط مثبت بین سلامت عمومی و سبک زندگی سالمندان در این مطالعه می تواند نوید بخش این باشد تا با انجام مداخلات سلامت جهت بهبود سلامت عمومی این عزیزان گامی در جهت بهبود کیفیت زندگی سالمندان برداشته شود.

کلیدواژه ها

سالمندان، کیفیت زندگی، سلامت عمومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.