مطالعات زنان و خانواده

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ADCONF02_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 578
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آمنه فیروزآبادی

دکترای تخصصی جامعه شناسی، گرایش فرهنگی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر

معصومه رزمجو

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر، کارشناس بهزیستی شهرستان بردسیر

سمیرا قاسمپور

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پژوهش علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسیر

چکیده

نقش و جایگاه بی دلیل و قدسی نهاد خانواده در کشور ایران سبب شد تا وضعیت آن نه تنها مورد توجه سیاست سازان بلکه در الویت شهروندان نیز قرار بگیرد با این وجود تغییرات اجتماعی به وقوع پیوسته و در بازار کار به دلیل رشد بخش خدماتدر اقتصاد کشور سبب دگردیسی در ماهیت و چار چوب های این نهاد بنیادین اجتماعی گردیده است این امر سبب سیاست گذاری خانواده را دچار تغییرات عظیمی کرده است. برخورداری هر چه بیشتر انان از سرمایه فرهنگی می تواند موقعیت آنهارا در خانواده بهبود بخشد و رابطه معنا دار بین انواع سرمایه فرهنگی با قدرت انان در خانواده است بدین معنا که با افزایشانواع سرمایه فرهنگی در انان قدرت آنها افرایش یافته است. در دنیای جدید خشونت کمتر از گذشته به چشم می خورد وخشونت عکیه انان پدیده ای است که در آن زن به دلیل جنسیت خود مورد اعمال زور و تضییع حق از سوی جنس دیگر واقعمی شود و یکی از ویژگی های خشونت عکیه انان در ایران، به دلیل پنهان بودن آن هم از نظر خانواده ها و هم از نظر دولتاست زیرا زنان تا آنچه که امکان دارد سکوت می کنند و اعتراض نمی کنند. پژوهشگران برای شناسایی مسایل اجتماعی زنانبیشتر به آسیب های اجتماعی توجه کرده اند یا سراغ قوانین حقوقی رفته اند اما در صحت این موضوع که این مسایل چقدرمسایل اجتماعی زنان ما را پوشش می دهد جای تردید وجود دارد و برای شناسایی مسایل زنان به بینش جامعه شناختی نیازداریم تا بتوانیم رویدادهای عظیم و دامنه دار در زندگی خصوصی و فعالیتهای اجتماعی آنها درک کرد.

کلیدواژه ها

سیاست گذاری خانواده، مسایل اجتماعی زنان، متغیرها، آسیب های اجتماعی، خشونت، تغییرات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.