بررسی تحلیلی امنیت در راستای ارتقاء پیاده مداری در محلات مسکونی(نمونه موردی محلات قدیم و جدید مشهد)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: کنگره بین المللی معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشور های اسلامی
  • کد COI اختصاصی: ACIAU01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کرامتی

دانشجوی ارشد معماری موسسه عالی اقبال لاهوری مشهد

مریم خزایی

دکتری معماری،استادیار وعضو هیآت علمی موسسه عالی اقبال لاهوری مشهد

مریم جعفری

دانشجوی ارشد معماری موسسه عالی اقبال لاهوری مشهد

چکیده

فضاهای شهری پیاده مدار، مکانهایی برای حضور شهروندان و مشارکت آنان در زندگی جمعیشان هستند که پرداختن به کیفیت آنها سرزندگیشان را به حداکثر می رساند. از شاخصترین این کیفیت ها، امنیت و ایمنی می باشد. مکان های ناامن حضور مردم را در شهر به عنوان شهروندان جامعه مدنی، کمرنگ می سازند.پیاده مداری به معنای میزان قابلیت پیاده روی یک مکان میباشد. محله پیاده مدار با شبکه به هم پیوسته ای از خیابانها، مسیرهای دسترسی مناسب به انواع مقاصد و امکان حضور گروه های مختلف سنی و جنسی را فراهم میآورد. تحقیق حاضر با هدف وا کاوی مولفه ها و معیارهای امنیت و حس ایمنی و تاثیر بر پیاده مداری و سنجش آن در محدوده های مورد بررسی که محله بنفشه از بلوار امام سجاد(ع) بعنوان محله جدید و محله سناباد بعنوان محله قدیم در دو بخش جامه عمل پوشیده است. در بخش اول که به بررسی پیشینه تحقیقاتی، مبانی نظری وترکیبی از استدلال قیاسی به کار گرفته شده و مدل مفهومی و عملیاتی تحقیق تدوین گردیده است. استراتژی غالب در این مرحله توصیفی بوده است. در مرحله بعد پس از آزمون اولیه مدل و بومی سازی، سنجش وضعیت در محدوده براساس مدل عملیاتی صورت گرفته است که بیشتر از طریق مشاهده و بررسی میدانی انجام گردیده است. نتایج نهایی در قالب اهداف، راهبردها و سیاستهای اجرایی ارایه گردیده و لذا تحقیق حاضر کاربردی میباشد. نتایج بررسی میدانی، نشان داد علیرغم اهمیت کلیه مولفه های مدل، شرایط و اقتضایات محله های مورد بررسی مولفه ایمنی و امنیت در قیاس با سایر مولفه ها، پررنگ تر می نمایاند و لذا باید راهبردها و سیاستهای اجرایی ذیربط با این مولفه ها مورد توجه جدی قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

پیاده مداری , محلات مسکونی ، امنیت وایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.