ارزیابی رابطه الگوهای ادراکی-اجتماعی در شکل گیری تعاملات اجتماعی فضاهای شهری از گذشته تا به امروز(نمونه موردی میدان تجریش)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره بین المللی معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشور های اسلامی
- کد COI اختصاصی: ACIAU01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 706
نویسندگان
دکترا شهرسازی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،تهران ایران
کارشناسی ارشد شهرسازی ، دانشگاه تهران ،تهران ایران
چکیده
فضاهای شهری را می توان عنصری مهم در ساختار شهرها در نظر گرفت که توانایی افزایش تعاملات اجتماعی، هویت و معنامندی ، را در اختیار دارند. فضاهای شهری ساختار یکپارچه سازمان فضایی یک شهر را نشان می دهد که در آن نه تنها پیوند و اتصال فرم و عملکرد فضاها مد نظر است، بلکه معنا نیز جایگاه خود را در کل یک سیستم پیچیده شهری پیدا می کند و باید از چنان مطلوبیتها و جذابیتهایی برخوردار باشند که سطح تماس اجتماعی شهروندان با یکدیگر، و الگوهای رفتار اجتماعی شهروندان را به مرتبهای که در خور و شایسته یک شهر مرکزی است ارتقاء بخشند.در این راستا هدف پژوهش، ارزیابی مولفه های شکل دهنده تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری معاصر و قیاس آنها با فضاهای شهری گذشته است.پژوهش از نوع اکتشافی-تبیینی بوده و در فرآیند تصمیم سازی آن، از مقایسه تحلیلی استفاده شده است. تحلیل محتوا و استدلال قیاسی روش اصلی در ایجاد پایه های فکری تحقیق است.نتایج تحقیق بیانگر آن است که اگرچه در حال حاضر نیزچون گذشته، مولفه های ادراکی-ذهنی و اجتماعی تاثیر گذارترین مولفه های شکل دهنده تعاملات اجتماعی، در فضای شهری محسوب می شوند، اما متاسفانه تصمیمات مدیریت شهری و تغییرات مولفه های فضایی در سالهای اخیر سبب کمرنگ شدن تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری امروزشده است.کلیدواژه ها
مولفه های ادراکی-اجتماعی، فضاهای شهری، تعاملات اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- انتخاب مکان بهینه احداث لندفیل شهری با لحاظ معیارهای ژئوتکنیک زیست محیطی در شهر کرمانشاه
- تبیین مولفه های موثر بر افزایش عمر تماشا
- تدوین استراتژیهای موردنیاز برای مدیریت بازاریابی موثر در ای ران مطالعه موردی شرکت کوچک خدمات فنی و مهندسی ساختمانی
- تبیین سازوکار اثرگذاری فضاهای مفصلی بر کیفیت زندگی در مجتمع های مسکونی براساس نظریه ادراک-رفتار برنامه ریزی شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.