ارزیابی رابطه الگوهای ادراکی-اجتماعی در شکل گیری تعاملات اجتماعی فضاهای شهری از گذشته تا به امروز(نمونه موردی میدان تجریش)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: کنگره بین المللی معماری و شهرسازی معاصر پیشرو در کشور های اسلامی
- کد COI اختصاصی: ACIAU01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 699
نویسندگان
دکترا شهرسازی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال،تهران ایران
کارشناسی ارشد شهرسازی ، دانشگاه تهران ،تهران ایران
چکیده
فضاهای شهری را می توان عنصری مهم در ساختار شهرها در نظر گرفت که توانایی افزایش تعاملات اجتماعی، هویت و معنامندی ، را در اختیار دارند. فضاهای شهری ساختار یکپارچه سازمان فضایی یک شهر را نشان می دهد که در آن نه تنها پیوند و اتصال فرم و عملکرد فضاها مد نظر است، بلکه معنا نیز جایگاه خود را در کل یک سیستم پیچیده شهری پیدا می کند و باید از چنان مطلوبیتها و جذابیتهایی برخوردار باشند که سطح تماس اجتماعی شهروندان با یکدیگر، و الگوهای رفتار اجتماعی شهروندان را به مرتبهای که در خور و شایسته یک شهر مرکزی است ارتقاء بخشند.در این راستا هدف پژوهش، ارزیابی مولفه های شکل دهنده تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری معاصر و قیاس آنها با فضاهای شهری گذشته است.پژوهش از نوع اکتشافی-تبیینی بوده و در فرآیند تصمیم سازی آن، از مقایسه تحلیلی استفاده شده است. تحلیل محتوا و استدلال قیاسی روش اصلی در ایجاد پایه های فکری تحقیق است.نتایج تحقیق بیانگر آن است که اگرچه در حال حاضر نیزچون گذشته، مولفه های ادراکی-ذهنی و اجتماعی تاثیر گذارترین مولفه های شکل دهنده تعاملات اجتماعی، در فضای شهری محسوب می شوند، اما متاسفانه تصمیمات مدیریت شهری و تغییرات مولفه های فضایی در سالهای اخیر سبب کمرنگ شدن تعاملات اجتماعی در فضاهای شهری امروزشده است.کلیدواژه ها
مولفه های ادراکی-اجتماعی، فضاهای شهری، تعاملات اجتماعیمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.