حفظ و جذب دانشجو در دانشگاه های پیام نور با نقش ارکان بازاریابی رابطه مند، کیفیت خدمات و رضایت دانشجویان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات نوین کاربردی در مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_NASME-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 742
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک شجریان

کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

یونس نیکخواه تکمه داش

کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

سیدیوسف حاجی اصغری

مربی گروه مدیریت، واحد میانه، دانشگاه آزاد اسلامی، میانه، ایران

چکیده

رقابت عصر نوین باعث شده تا استراتژی ارایه خدمات همه سازمان ها تغییر کند، به طوری که امروزه بیشترین تمرکز بر روی روابط بین سازمان ها و مشتریان است. یکی از عواملی که به برقراری روابط بلندمدت کمک می کند، بازاریابی رابطه مند است. این نوع بازاریابی در جهت بهبود روابط بلندمدت و کاهش هزینه های مختلف سازمان ها ایجاد شده است. از سوی دیگر سازمان های خدماتی خصوصا دانشگاه ها برای جلب رضایت دانشجویان با استراتژی های مختلف می توانند از این نوع بازاریابی استفاده کنند. در این میان ارایه خدمات باکیفیت برای هر سازمانی حکم رضایت مشتریان آن سازمان را در پی خواهد داشت، در این راستا هدف این تحقیق بررسی تاثیر ارکان بازاریابی رابطه مند بر کیفیت خدمات و رضایت دانشجویان در دانشگاه های پیام نور استان آذربایجان شرقی است. تحقیق حاضر به صورت کمی و توصیفی-پیمایشی است. این تحقیق دارای چندین فرضیه است که برای تحلیل آن ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده شده است. گردآوری داده ها به صورت میدانی از طریق پرسشنامه و در زمستان سال 1396 با طیف 5 سطحی لیکرت انجام پذیرفته است. نتایج تحقیق نشان می دهد که هر یک از ارکان بازاریابی رابطه مند (اعتمادسازی، تعهد به خدمت، کیفیت ارتباط و مدیریت تعارض) بر کیفیت خدمات تاثیر مثبت و معنادار دارند. همچنین کیفیت خدمات بر رضایت دانشجویان اثرات قابل توجهی را دارد.

کلیدواژه ها

ارکان بازاریابی رابطه مند، کیفیت خدمات، رضایت دانشجویان، دانشگاه پیام نور

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.