ارتباط کیفیت زندگی با خودکارآمدی عمومی و حمایت اجتماعی درک شده در افراد با سندروم کرونری حاد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری قلب و عروق، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ICNS-6-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 514
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قیصر سلاجقه

کارشناس ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه نوزادان، مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

منصوره عرب

مربی، عضو هییت علمی مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

محمدرضا افلاطونیان

استادیار، مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران

چکیده

هدف. این پژوهش با هدف بررسی ارتباط حمایت اجتماعی درک شده و خودکارآمدی عمومی با کیفیت زندگی در افراد با سندروم کرونری حادبستری در بخش های سیسییو بیمارستانهای آموزشی شهر کرمان انجام شد. × زمینه. کیفیت زندگی به عنوان یکی از شاخصهای مهم سلامت محسوب میشود که تحت تاثیر متغیرهای متعددی است. ×روش کار . پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است که در آن، 150 فرد مبتلا به سندروم کرونری حاد، بستری در بخشهای های سی؛ سییو بیمارستانهای آموزشی شهر کرمان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه های حمایت اجتماعی درک شده، کیفیت زندگی و خودکارآمدی عمومی استفاده گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های کایدو، تی، آنالیز واریانس یکطرفه و همبستگی پیرسون در نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. ×یافته ها . میانگین سن افراد مورد مطالعه، 56/74 سال با انحراف معیار 11/63 بود. همچنین، میانگین نمره کیفیت زندگی، 84/82 با انحراف معیار 12/32؛ میانگین نمره خودکارآمدی، 27/19 با انحراف معیار 6/89؛ و میانگین نمره حمایت اجتماعی، 63/58 با انحراف معیار 13/1 بود. خودکارآمدی عمومی و حمایت اجتماعی درک شده با ابعاد کیفیت زندگی دارای ارتباط معنیدار آماری بود، به طوری که با افزایش میزان خودکارآمدی عمومی و حمایت اجتماعی درک شده، میانگین نمره ابعاد کیفیت زندگی افزایش پیدا می کرد. × نتیجه گیری . خودکارآمدی عمومی و حمایت اجتماعی درک شده تاثیر قابل توجهی در افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به سندروم کرونری حاد دارند. از این رو، توصیه می شود در روند درمان و مراقبت این بیماران مفاهیم مذکور نیز مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

سندروم کرونری حاد، کیفیت زندگی، حمایت اجتماعی درک شده، خودکارآمدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.