دانش و نگرش مردم شهر اصفهان درباره پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری قلب و عروق، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ICNS-6-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا مردانیان دهکردی

مربی عضو هیات علمی، گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم اصفهان، اصفهان، ایران

لادن ناصح

مربی عضو هیات علمی، گروه پرستاری سلامت بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم اصفهان، اصفهان، ایران

منیره باباشاهی

مربی عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

هدف. این مطالعه با هدف بررسی دانش و نگرش مردم شهر اصفهان در زمینه پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی انجام شد. زمینه. بیماری های قلبی عروقی عمده ترین علت مرگ و ناتوانی به شمار میروند. فقدان آگاهی درباره عوامل خطرساز این بیماری ها باعث عدم رعایت سبک زندگی سالم و زمینه پیدایش یا پیشرفت بیماری میشود. × روش کار . این پژوهش یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود که در سال 1395 بر روی 384 نفر از مردم اصفهان انجام شد. داده ها ازطریق پرسشنامه های پژوهشگرساخته درباره دانش و نگرش نسبت به پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی جمع آوری و با آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شدند. ×یافته ها. مشارکت کنندگان از دانش خوبی درباره پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی برخوردار بودند میانگین نمره 13/11 با انحراف معیار 1/94 از حداکثر نمره . 14 همچنین، نگرش افراد درباره پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مثبت بود میانگین نمره 30/36 با انحراف معیار 4/05 از حداکثر نمره . 40 بر اساس یافته ها دانش درباره پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی با آموزش های دریافت شده قبلی و تحصیلات ارتباط آماری معنی دار داشت، اما ارتباط آماری معنی داری بین نگرش و ویژگی های دموگرافیک مشاهده نشد. × نتیجه گیری . دانش مردم شهر اصفهان درباره پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی خوب و نگرش آنها در این زمینه مثبت بود. با آموزش عوامل خطرساز بیماری های قلبی می توان دانش و نگرش مردم را نسبت به این بیماریها بهبود بخشید و گامی مهم در تغییر سبک زندگی افراد و پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی برداشت.

کلیدواژه ها

بیماری های قلبی عروقی، دانش، نگرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.