مشکلات بیماران مبتلا به اختلال عروق کرونر: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پرستاری قلب و عروق، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ICNS-1-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 323
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کریمی مونقی

دانشیار، گروه پرستاری و مامایی دانشکده پرستاری مشهد، گروه آموزش پزشکی دانشکده پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.

محمد مجلی

دانشجوی دکتری پرستاری ، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

هدف این مطالعه مروری، توصیف مشکلات روانی اجتماعی بیماران مبتلا به اختلالات عروق کرونر برای تعیین راهبردهای پیشگیری و مقابله با آنها است.زمینه. شیوع بیماری های قلب و عروق در بین مردم کشورهای صنعتی و در حال توسعه در حال افزایش است . نگاهی به آمار سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد بیماری های قلبی عروقی در سطح جهانی درصد زیادی از موارد مرگ و میر را به خود اختصاص می دهد. در بین بیماری های قلب و عروق شایع ترین آنها اختلالات عروق کرونر است که باعث بروز مشکلاتی برای مردم و نگرانی هایی در جامعه گردیده است. علی رغم وجود این مشکلات، به آنها کمتر توجه شده است.روش کار. این بررسی با استفاده از جستجوی منظم مطالعات مربوط در 20 سال اخیر با استفاده در بانک های اطلاعاتی ،OVID GOOGLE SCHOLAR ،SCIENCE DIRECT ،PROQUEST، و EBSCO با کلیدواژه های Coronary Artery،Problems Disease و Patients و در بانک های اطلاعاتی MAGIRAN ،SIDو IRAN MEDEX با کلیدواژه های مشکلات، بیماران و اختلال عروق کرونر و واژه های مرتبط جستجو انجام گردید. با توجه به هدف پژوهش که توصیف مشکلات روانی اجتماعی بیماران متعاقب اختلال عروق کرونر بود مشکلات جسمی بیماران حذف گردید.یافته ها. حدود 70 مقاله انگلیسی و 20 مقاله فارسی یافت گردید که مضمون آنها در رابطه با مشکلات روانی اجتماعی متعاقب اختلالات عروق کرونر بود. با مطالعه مضمون مقالات، مشکلات بیماران در سه طبقه کلی دسته بندی گردید: ( 1 نیازهای آموزشی بیماران مبتلا به اختلال عروق کرونر، (2 پیامدهای روانی اجتماعی اختلال عروق کرونر، و (3 پیامدهای متفاوت اختلال عروق کرونر در جنس زن و مرد.نتیجه گیری. از آنجایی که قلب عضو حساس بدن است، هر گونه اختلال در آن برای مبتلایان معادل تهدید هویت آنها می باشد و تاثیر روانی اجتماعی بیماری از اثرات جسمی آن بیشتر است. بنابراین، لزوم اطلاع رسانی به بیماران راجع به ماهیت بیماری و علل ایجاد کننده آن، چگونگی پیشگیری ثانویه و چگونگی بازتوانی برای بازگشت به کار و زندگی معمولی ضروری است. همچنین، لزوم مراقبت پی گیر برای مراقبت از خود از اهمیت به سزایی برخوردار است. این کار مهم با ایجاد کلینیک های پیشگیری ثانویه جامعه محور امکان پذیر می باشد. توجه ویژه به مشکلات زنان مبتلا به اختلال عروق کرونر ضروری است.

کلیدواژه ها

مشکلات، بیماران، اختلال عروق کرونر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.