بررسی پدیده های لرزش زمین و پرتاب سنگ در عملیات انفجار معادن روباز با نگرش ویژه به معدن سنگ آهن سه چاهون

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: کنفرانس مهندسی معدن ایران
  • کد COI اختصاصی: IMEC01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4311
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شیوایی

فوق لیسانس مهندسی معدن – اکتشاف معدن، شرکت مهندسین مشاور کاوشگران

روانبخش امیری

فوق لیسانس مهندسی معدن – استخراج معدن، طرح تجهیز معادن سنگ آهن سنگا

علی اکبر قشمی پور

فوق لیسانس مهندسی معدن – مکانیک سنگ، شرکت مهندسین مشاور کاوشگران

چکیده

با توجه به توسعه شهرها و افزایش نیاز بشر به استفاده از منابع معدنی، فاصله بین تأسیسات، ساختمانهای مسکونی و معادن کمتر و احتمال بروز حوادث بیشتر شده است. عملیات حفاری و آتشکاری، از جمله مهمترین فرآیندهای استخراج معادن روباز هستند که گاهی اوقات توأم با پیامدهای نامطلوب بوده و باعث بوجود آمدن خطرات و مشکلاتی می شوند. از جمله پیامدهای خطرناک و نامطلوب عملیات انفجار معادن روباز، پدیده های لرزش زمین و پرتاب سنگ می باشند که باید به دقت مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد تا از خسارتهای جانی و مالی ناشی از آن جلوگیری بعمل آید. در این مقاله ابتدا پیامدهای نامطلوب ناشی از انفجار ذکر شده و سپس پدیده های لرزش زمین و پرتاب سنگ و نیز عوامل مؤثر بر آنها مورد بررسی قرار می گیرد. در ادامه مدلهای تئوری و تجربی تحلیل و محاسبه این پدیده ها برای حالت ها و شرایط مختلف عملیات انفجار ارائه می گردد. با استفاده از این مدلها، اطلاعات مربوط به طراحی الگوی حفاری و آتشکاری معدن سنگ آهن سه چاهون و شرایط موجود، اثرات لرزش زمین و پرتاب سنگ در این معدن برای حالت های متفاوت محاسبه و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. در خاتمه پیشنهاداتی در جهت کاهش تأثیر پیامدهای نامطلوب ناشی از عملیات انفجار بطور عام و برای معدن سنگ آهن سه چاهون بطور خاص ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

پیامدهای نامطلوب انفجار، لرزش زمین، پرتاب سنگ، فاصله ایمن انفجار، اقدامات احتیاطی، معدن سنگ آهن سه چاهون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.