نقش دانش بومی کشاورزان در مدیریت پایدار منابع خاک و آب در مناطق خشک و نیمه خشک
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: SMSER03_097
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 766
نویسندگان
موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
موسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
دانش بومی و تجربه ای که نسل به نسل به کشاورزان رسیده است، ابزار قوی و کارآمدی است که می توان با آن به مدیریت پایدار منابع خاک و آب و محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی دست یافت. اینکه چگونه در شرایط شکننده اکوسیستم خشک و نیمه خشک، دانش بومی توانسته است با موفقیت، چنین مدیریت و توسعه پایداری را به دست دهد در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور با انجام مطالعه میدانی در شهرستان بیرجند -با متوسط بارندگی 171 میلیمتر- علل موفقیت مدیریت کشاورزان در توسعه پایدار کشاورزی دیم تجزیه و تحلیل شده است. براساس نتایج، ایجاد بندسارها در مناطق مناسب با جمع آوری روان آب و رسوبات، با توجه به مواد مادری و خاک حاصل از آن، می توانند ذخیره رطوبت خوبی را برای رشد گیاه تامین نمایند. نقش دانش بومی در ایجاد چنین سازه هایی و انتخاب گیاهان مناسب، تاثیر بسزایی در موفقیت اجرای باغات دیم و به عبارتی مدیریت پایدار منابع خاک و آب ایفا می نمایند که این موضوع برای رسیدن به توسعه پایدار کشاورزی بسیار حایز اهمیت است. البته تکیه بر دانش بومی به تنهایی تکاپوی نیازهای مدیریت پایدار را نمی دهد و برای مدیریت پایدار منابع خاک و آب و محیط زیست همزمان باید به دانش بومی و دانش رسمی توجه شود.کلیدواژه ها
دانش بومی، مدیریت پایدار، منابع خاک و آب، دانش رسمیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.