بررسی تبادل دو گانه K-NH4 در رس جدا شده از خاک با مینرالوژی غالب ایلایت (میکا)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: SMSER03_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 447
نویسندگان
استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان
دانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی کرج
چکیده
برهمکنش تبادلی K-NH4 پس از کاربرد کودهای حاوی آمونیوم و پتاسیم در اراضی کشاورزی، توزیع این یون ها را بین فازهای تبادلی و محلول کنترل می نماید. علی رغم این که سیستم های حاوی آمونیوم و پتاسیم نمایانگر وضعیت خاک های کشاورزی می باشند و آگاهی از ویژگی های تبادلی آن ها می تواند به مدیریت کوددهی خاک کمک نماید، اطلاعات چندانی در ارتباط با این گونه سیستم های تبادلی در دسترس نیست. لذا در مطالعه حاضر به بررسی رفتار تبادلی K-NH4 در سیستم دوتایی در قدرت یونی 3/0 مولار و در رس ایلایت جدا شده از خاک پرداخته شد. پس از انجام آزمایش تبادلی، جزء هم ارز پتاسیم و آمونیوم در فاز محلول و تبادلی محاسبه شد و همدمای تبادل K-NH4 نسبت به خط عدم ترجیح رسم گردید. همچنین ضرایب انتخابگری و پارامترهای ترمودینامیکی محاسبه شد. مقایسه همدمای تبادلی K-NH4 با همدمای عدم ترجیح نشان داد که در پوشش کم سطح در رس مورد مطالعه، پتاسیم اندکی بر آمونیوم ترجیح داده می شود. ضرایب انتخابگری با افزایش جزء مولی پتاسیم در فاز تبادلی (NK) افزایش یافت که گویای آن است که این ضرایب ثابت های تعادل واقعی نیستند. همچنین ثابت تعادل ترمودینامیکی (Kex)کوچک تر از 1 و تغییرات انرژی آزاد استاندارد واکنش (G°exΔ) مثبت بود که حاکی از ترجیح K+ نسبت به NH4+ توسط این رس می باشد.کلیدواژه ها
انرژی آزاد استاندارد واکنش، تبادل K-NH4، ثابت تعادل ترمودینامیکی، ضرایب انتخابگریمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.