نقش اسید های آلی در گیاه پالایی خاک های آلوده به رادیوم 226 در منطقه رامسر
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: SMSER03_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 512
نویسندگان
استادیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشگاه رازی، کرمانشاه
چکیده
ترشح اسید های آلی با وزن مولکولی کم در ریزوسفر برخی از گونه های گیاهی، یکی از عوامل موثر در افزایش قابلیت دسترسی عناصر غذایی و کاهش سمیت عناصر سنگین و رادیو نوکلیید ها در خاک می باشد. رادیوم-226 (226Ra) یکی از رادیونوکلیید هایی است که فعالیت رادیو اکتیو آن بطور طبیعی در خاک های منطقه رامسر بیش از حد مجاز گزارش شده است. به منظور بررسی نقش اسید های آلی در پالایش خاک های با فعالیت بالای این رادیونوکلیید توسط ذرت، آزمایشی در گلخانه با غلظت های مختلف اسید های آلی سیتریک و اگزالیک ( 1، 10 و 100 میلی مولار) انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین درصد جذب 226Ra در کل گیاه در تیمار اسید سیتریک 100 میلی-مولار ( 3/6 درصد) و سپس اسید اگزالیک 100 میلی مولار (6 درصد) مشاهده شد. این تیمار ها نسبت به شاهد باعث افزایش 5/1 برابری جذب 226Ra توسط گیاه شدند. همچنین، بیشترین مقدار 226Ra در تمامی تیمار ها در ریشه نسبت به بخش های هوایی گیاه ملاحظه گردید. به طور کلی اگر چه تیمار های اسید آلی باعث افزایش جذب 226Ra در گیاه نسبت به شاهد شدند، اما این مقادیر به علت اینکه بخش عمده 226Ra در فاز باقی مانده خاک بود، به راحتی و در کوتاه مدت برای جذب توسط گیاه و فرآیند گیاه پالایی مناسب نبود.کلیدواژه ها
اسید های آلی، رادیوم 226، گیاه پالاییمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.