تاثیر موقعیت و جهت شیب بر برخی ویژگی های خاک و کیفیت چای در منطقه ی لاهیجان
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی مدیریت پایدار منابع خاک و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: SMSER03_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1039
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشگاه گیلان
استادیار گروه علوم خاک، دانشگاه گیلان
مربی مرکز تحقیقات چای لاهیجان
استاد گروه باغبانی دانشگاه گیلان
چکیده
توپوگرافی به عنوان یکی از فاکتورهای خاکسازی به واسطه موقعیت و جهت شیب، بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاکها موثر است. در این مطالعه ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی خاک و کیفیت چای در موقعیتهای مختلف شیب در منطقه لاهیجان، استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. موقعیت پروفیل ها در دو جهت شیب شمالی و جنوبی و سه موقعیت شانه شیب، شیب پشتی و پنجه شیب انتخاب شدند. از افق های ژنتیکی پروفیل ها نمونهبرداری شد. تعدادی از ویژگیهای مهم خاک اندازهگیری و برگهای سبز چای نیز برای آزمایشات بیوشیمیایی در پلاتی به وسعت 2 متر مربع برداشت شد. به جز pH، درصد رس، ماده آلی، تیاروبیجین وتیافلاوین اختلاف معنیدار بین جهات مختلف شیب نشان دادند. نتایج نشان داد که در موقعیت های پایین شیب، بیشترین مقدار رس و ماده آلی وجود دارد. اما اختلاف معنی داری بین مقدار pH در موقعیتها و جهات مختلف شیب وجود نداشت. بیشترین مقدار تیاروبیجین و تیافلاوین در موقعیت شیب شمالی- پنجه شیب مشاهده شد. مقدار تیاروبیجین در همه نمونههای چای بیشتر از مقدار تیافلاوین به دست آمد. تغییرات در کیفیت چای بین جهات و موقعیتهای مختلف شیب احتمالا به علت تغییر در شرایط محیطی و ویژگی های خاک میباشد.کلیدواژه ها
توپوگرافی، جهت شیب، موقعیت شیب، تیاروبیجین، تیافلاوینمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.